Futbol Català
Esports 20/01/2012

La jornada 33 del campionat de Tercera es disputarà el dia 11 d'abril i no pas per Setmana Santa

La participació de Catalunya Amateur a la fase final de la Copa de Regions UEFA dels dies 6 a 9 d'abril, motiu del canvi al calendari

àngel Garreta
1 min
Rovira amb la pilota als peus durant el partit

BarcelonaLa Federació Catalana de Futbol, sota ordres directes de la RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) ha traslladat al dimecres 11 d'abril la jornada número 33 del campionat de lliga que s'havia de disputar el cap de setmana del 8 i 9 del mateix mes. La classificació de Catalunya Amateur per jugar la fase final de la ronda estatal de la Copa de Regions UEFA és el motiu d'aquesta decisió que altera novament l'ordre natural del calendari regular.

Com és habitual des del canvi de sistema de play-off d'ascens a Segona B, la Setmana Santa ha anat entrant novament en joc al calendari de Tercera Divisió durant els darrers anys per situar-hi una jornada de lliga i així assegurar-se finalitzar el campionat durant la segona setmana de maig. Sovint, les dates de disputa en aquests dies festius eren variades pels clubs locals per no afectar les possibles vacances de seguidors, socis i familars de jugadors. Enguany, però, els equips no hauran d'avançar la jornada al dijous o divendres sant com era costum habitual, sinó que tots els duels de la jornada 33 es mouran al dimecres dia 11 amb motiu de la convocatòria de jugadors del grup amb Catalunya Amateur.

La caixa dels clubs, la principal afectada

El bon rendiment de Catalunya Amateur i el citat fet d'haver d'escurçar el calendari de competició com en els darrers anys, afectarà de forma negativa a nivell econòmic. Les jornades entre setmana, sobretot les de dies laborables, són extremadament fluixes en els diners que es recullen a les guixetes dels clubs, que sovint no arriben ni per pagar l'arbitratge del dia. Excepcionalment, en any de Copa de Regions UEFA, la temporada 2011/2012 haurà tingut, amb la del dimecres 11 d'abril, fins a quatre jornades intersetmanals en una categoria totalment amateur.

stats