Espanyol
Esports 30/09/2019

L’Espanyol demana unió i manté la confiança en Gallego

Capdevila dona suport al tècnic en la seva primera aparició com a portaveu

Roger Requena
3 min
L’Espanyol demana unió i manté la confiança en Gallego

BarcelonaDavant d’una situació de crisi, un missatge de serenitat i optimisme. L’Espanyol no vol prendre cap decisió precipitada i Chen Yansheng, un empresari forjat a partir de la paciència, sap que a vegades cal temps perquè totes les peces trobin el seu lloc adequat. La temporada passada va mantenir Rubi al càrrec tot i la ratxa de 3 punts de 30 possibles (Gallego en suma 5 de 21), i aquest curs no està disposat a menys amb un Gallego a qui de moment mantindrà al capdavant del primer equip masculí blanc-i-blau. La decisió, presa entre l’àrea esportiva i Chen Yansheng, la va comunicar ahir un Joan Capdevila que, menys de dues setmanes després de tornar al club, es va estrenar com a responsable de relacions institucionals esportives donant la cara pel tècnic i pels alts càrrecs de l’àrea esportiva, Òscar Perarnau i Rufete, que gràcies a aquesta nova figura podran seguir mantenint-se en silenci.

El de Tàrrega va demanar “confiança” i “unitat” als diferents actors de l’entorn blanc-i-blau, que ja han començat a qüestionar la validesa de Gallego. Capdevila va reconèixer que l’escenari no és l’ideal, però va fer una crida a la calma perquè a falta de 31 jornades encara hi ha “temps i marge de millora”. El nou portaveu esportiu va negar que hi hagi hagut cap ultimàtum a Gallego, però no va poder desmentir si el club havia sondejat altres tècnics. “No puc respondre perquè no ho sé”, va dir. També va reconèixer que els cal “una reacció com més aviat millor”, deixant entreveure que, tot i que mantenen confiança en el tècnic de Súria, no és il·limitada.

En la seva primera aparició pública en aquest nou rol, Capdevila va assegurar que el club manté una confiança “total i absoluta” en el preparador de Súria i el seu cos tècnic, que diumenge passat van sentir alguns càntics de la seva pròpia afició demanant que marxessin. “Quan els resultats no acompanyen, és lògic que hi hagi preocupació. Entenem els aficionats, que veuen com el seu equip no acaba d’arrencar”, va reconèixer l’exjugador, que va demanar “unió” en diverses ocasions. “Seria fantàstic que hi hagués unió entre l’equip i la grada. Ens agradaria que l’afició pressionés més el rival que no pas els nostres. Si el públic està amb tu, tens uns quants punts assegurats”, va dir, en un clar missatge cap als seguidors blanc-i-blaus, que assenyalen Gallego com el principal responsable d’aquesta situació. El preparador espanyolista porta setmanes buscant una tecla que encara no ha trobat. El seu equip segueix sense completar un partit al nivell que s’espera, i això ha provocat que cada cop tingui menys adeptes entre una afició que ha evidenciat un divorci públic que costarà de revertir. “Potser un resultat ho canvia tot, la ratxa a l’estadi i els ànims de l’equip”, va dir un conciliador Capdevila, que sap com pot arribar a ser de complex i de senzill el futbol, un esport capritxós en què un triomf pot permetre salvar el càrrec d’un tècnic que necessita que el seu equip venci i convenci, perquè difícilment farà canviar ningú de parer llegint en roda de premsa tres estadístiques apuntades en un paper.

Justifica les dificultats a l’inici

Capdevila va justificar la mala arrencada d’aquest curs al·legant que l’actual plantilla s’ha vist condicionada per “una pretemporada atípica, partits exigents a l’Europa League, lesions que han impedit que Gallego pugui comptar amb tota la plantilla en cap partit i la necessitat d’un procés d’adaptació”, factors diversos que han impedit veure la millor versió de l’Espanyol. “No estem on voldríem a la Lliga, però aquest club ha passat situacions molt pitjors i cal comprensió, perquè aquest grup ho tirarà endavant”, va deixar clar Capdevila, que també va dirigir-se a la plantilla del primer equip. D’entrada, va desitjar que els jugadors “puguin entendre aviat el missatge del tècnic i la cosa canviï”. D’altra banda, va demanar “unitat i autocrítica” a un vestidor que creu que ha de recuperar un estat anímic més favorable “com més aviat millor”.

stats