Esports 02/11/2020

“Messi? No podem fer vestits a mida”

Tusquets té més pressa per tancar l’acord de la reformulació salarial que per convocar eleccions

3 min
Carles Tusquets, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president de la comissió gestora del Barça, Carles Tusquets, va comparèixer ahir després de la primera reunió del govern interí del club, un cop han passat sis dies de la dimissió en bloc de la directiva de Josep Maria Bartomeu. Tusquets va abordar sobretot dos temes: la data de les eleccions a la presidència de l’entitat, que s’han de convocar en un termini de tres mesos, i la taula de negociació salarial que hi ha en marxa per adequar els emoluments de tots els jugadors i empleats de l’entitat, un pas imprescindible per reduir les despeses en temps de pandèmia.

Sobre el primer assumpte, Tusquets va explicar que la gestora ha creat un grup de treball amb el Síndic del Soci i les comissions de disciplina i transparència per plantejar els diferents calendaris per posar les urnes en el moment que marquen els estatuts. “El procés ha de tenir les màximes garanties de participació i de seguretat sanitària, ja que volem que el pròxim president del Barça tingui el màxim de suport possible”, va insistir. Pel que fa a la data, se la va reservar, però va donar pistes: “Convocarem les eleccions al voltant de Nadal”. Es votaria, per tant, el gener del 2021. Val a dir que després de la roda de premsa el departament de comunicació blaugrana va haver de trucar a les redaccions per subratllar que el que serà pels volts de les festes nadalenques serà la convocatòria electoral i no la votació en si. Hi va haver certa confusió amb l’explicació de Tusquets, que sobre l’execució pràctica dels comicis, tot i ser conscient que “no es podran fer miracles”, no va descartar fomentar el vot per correu ordinari, ja que la modalitat telemàtica no està prevista als estatuts.

El president de la gestora va ser molt més didàctic amb el tema salarial de cara a l’acord que el club ha de rubricar amb jugadors i treballadors, malgrat que no es pot descartar que les converses s’allarguin uns dies més -sobretot en el cas dels futbolistes-. “Un context excepcional com el d’avui dia reclama mesures excepcionals. Haurem de fer un esforç al voltant de 300 milions d’euros perquè no podem obrir l’estadi. La botiga i el museu també pateixen la crisi del turisme. Altres clubs no en depenen tant com el nostre”, va explicar per justificar la rebaixa salarial que s’imposa en un escenari “que no té res a veure amb el d’altres gestores”. En relació a la negociació, Tusquets va valorar la “predisposició dels jugadors”, el sou dels quals implica un 70% del pressupost, si bé va admetre que l’intercanvi de postures amb els seus agents és complicat perquè “no és el mateix un futbolista que acaba contracte [com Messi] que un jove”. De fet, aprofitant una pregunta sobre la particular situació del 10, va avisar: “No podem fer vestits a mida, però sí estructures per trobar una entesa satisfactòria per a tots”.

Fitxatges només si hi ha vendes

D’altra banda, Tusquets va explicar que es va reunir ahir al matí amb Ronald Koeman, Ramon Planes i Òscar Grau. No va detallar el contingut de la trobada. Tot i això, preguntat per la possibilitat de fer fitxatges en aquest mercat d’hivern, el responsable de la gestora va deixar molt clar que només es podran firmar nous futbolistes “si abans hi ha sortides i si s’aplica una clàusula de revenda a disposició de la pròxima junta”. És a dir, que el pròxim president podria desfer contractacions i renovacions en cas que no s’ajustin al seu projecte. “La pròxima junta podrà revertir totes les decisions que prengui aquesta gestora”, va sentenciar Tusquets en aquesta línia. És a dir, que del seu govern provisional sortiran decisions que també ho seran fins que la nova cúpula directiva no digui el contrari.

stats