FUTBOL
Esports 18/06/2015

El cas Osasuna embruta l’Espanyol

Roger Requena
1 min
David López lluitant per una pilota amb Damià Abella en l’Espanyol-Osasuna de l’any passat, que està sent investigat pel jutjat de Pamplona.

BarcelonaEl nom de l’Espanyol va tornar a aparèixer ahir en escena al jutjat d’instrucció número 2 de Pamplona, on el magistrat Fermín Otamendi, instructor del cas Osasuna, va notificar que veia indicis del pagament de 900.000 euros del club navarrès a l’Espanyol i el Betis per adulterar el resultat de tres partits de la temporada 2013/14. És la conclusió a què es va arribar després de l’aixecament parcial del secret de les diligències obertes el 19 de febrer.

Segons el jutge, els jugadors de l’Espanyol podrien haver rebut 250.000 euros per deixar-se empatar contra l’Osasuna l’11 de maig del 2014, en el duel de la penúltima jornada de Lliga, que va salvar els blanc-i-blaus però que finalment no va servir als navarresos per evitar el descens. El partit, disputat a Cornellà, ja estava sota control abans de disputar-se. La investigació també inclou apostes sospitoses que sembla que condueixen a integrants dels dos equips. Otamendi també creu que l’Osasuna va donar 650.000 euros al Betis per dos partits: 400.000 per guanyar a Valladolid i 250.000 per deixar-se perdre al Sadar. Així mateix, el jutge segueix investigant altres partits suposadament també alterats per exdirectius del club navarrès, així com el destí de la resta de diners extrets en metàl·lic -uns 2,4 milions d’euros-. En tota l’operació hi ha més de 21 imputats, entre els quals els dos últims presidents de l’Osasuna. El magistrat encara manté el secret d’una part de les diligències per evitar que el procés en surti perjudicat.

stats