Publicitat
Publicitat

FUTBOL INTERNACIONAL

Robert Martínez ha evitat el descens del segon equip anglès amb menys pressupost

El català que es va fer un lloc a la Premier

El 1995 el Wigan era un club sense història de la quarta divisió anglesa. Aquell 1995, però, el seu destí va començar a canviar quan el president Dave Whelan va decidir fitxar tres futbolistes estatals: Isidro, Seba i el català Robert Martínez, que llavors jugava al Balaguer. Isidro i Seba van acabar tornant a casa, però Martínez no. Setze anys després, és el tècnic del Wigan, el club que ara juga a la Premier League i que de la mà d'aquest tècnic català ha evitat el descens en l'última jornada tot i tenir el segon pressupost més baix de la categoria.

Robert Martínez s'ha fet un lloc a la lliga més rica del món, l'anglesa, però en lloc d'arribar-hi com altres tècnics estrangers, per la porta gran, ho ha fet pujant categories, des de sota. Com a jugador, va ser escollit millor futbolista de l'any quan el Wigan va pujar de quarta a tercera. I després de voltar per clubs com el Motherwell escocès, el Wallsall i el Chester City anglesos i el Swansea gal·lès, va iniciar una prometedora carrera com a tècnic precisament al Swansea, al qual va portar ja el primer any de tercera a segona. El 2009 el Wigan va apostar pel seu vell heroi i Martínez es va convertir en el primer tècnic català que entrenava a la Premier League. "El futbol anglès és el lloc ideal per al Robert. Un treballador que estima el futbol, que cuida els detalls, d'aquells a qui ningú ha regalat res", comenta Isidro, que va fer el 1995 el viatge fins a Wigan al seu costat. "La gent potser no entén com costa arribar a ser entrenador de la Premier. El que fa té molt de mèrit, en parlem poc a casa, d'ell", afegeix.

Casat amb una escocesa i amb accent britànic quan parla català, Robert Martínez ha estat lloat per tècnics com Alex Ferguson i Arsène Wenger per la seva feina en un club que no disposa de la massa social d'altres clubs i que té menys diners. Un gol del colombià Hugo Rodallega 15 minuts abans del final de la temporada, però, ha permès a Martínez sumar un nou èxit al capdavant del club que el va treure de la Noguera per portar-lo al Lancashire el 1995. La terra on seguirà una temporada més somiant fer un salt de qualitat, ja que ara Martínez somia portar el Wigan a Europa.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT