ESPORTS DE MUNTANYA
Esports 27/05/2018

La catalana Laura Orgué, segona a la marató Zegama-Aizkorri

En la categoria masculina, el millor català ha sigut Oriol Cardona, que ha acabat cinquè

Ara
2 min
La catalana Laura Orgué, segona a la marató Zegama-Aizkorri

BarcelonaL'atleta de muntanya igualadina Laura Orgué ha firmat la segona posició a la marató de Zegama-Aizorri d'aquest diumenge amb un temps de 4 hores, 45 minuts i 46 segons. Aquesta prova, que també forma part del circuit de les Migu Run Skyrunner World Series, és una de les més emblemàtiques del calendari internacional de curses de muntanya, dins de les Golden Trail Series. Orgué, que era el primer cop que participava en la disciplina de marató en aquesta prova, només s'ha vist superada per la sueca Ida Nilsson (4:38:38). El podi en categoria femenina l'ha completat la neozelandesa Ruth Croft (4:48:41). A la marató de Zegama-Aizorri, de 42.195 quilòmetres de distància i 5.472 metres de desnivell acumulat, hi han participat més de 500 atletes.

Orgué, que partia sense la pressió de veure's com una de les favorites, ha aconseguit un gran resultat tenint en compte que s'estrenava a Zegama en aquesta modalitat, tal com ella mateixa ha comentat a la prèvia: "Soc una principiant, la de Zegmana serà la tercera marató de la meva vida i el que pugui passar per a mi també és una incògnita. És la cita de més nivell de la temporada, aquí és on ens trobarem totes, i és un gran repte".

La igualadina s'ha mantingut al grup del cap de cursa des del començament de la carrera i ha arribat al cim del Santo Espíritu en primera posició. Ha aprofitat els primers quilòmetres de la carrera, que s'ajustaven més bé a les seves condicions tècniques, fet que li ha permès agafar avantatge sobre les competidores. Després, en el recorregut menys tècnic i més pla, les competidores han aconseguit retallar l'avantatge que havia aconseguit, però Orgué ha estat capaç d'aguantar el ritme i ha pogut acabar en segona posició. "Estic molt contenta del resultat. No estava gaire segura de com respondria en aquesta carrera, perquè era la meva tercera marató. Però he respost bé. He aconseguit passar pel Santo Espíritu en primera posició i gairebé em desmaio de l'emoció. He intentat mantenir la posició, però a l'última pujada l'Ida m'ha avançat. Ella anava a un altre ritme. Però viure la Zegama des de dins ha estat una gran experiència", ha valorat amb emoció Orgué després de la cursa.

En la categoria masculina, el millor català ha estat Oriol Cardona, que ha acabat en cinquena posició. El suís de 23 anys Rémi Bonnet ha sigut el campió amb un temps de 3:53:57.

stats