Esports 22/06/2013

De Catalunya al Japó sobre dues Montesa Impala

1 min

Dilluns de la setmana vinent, el dia 1 de juliol, es posarà en marxa una aventura molt singular. Eduard Cots i Carles Humet, dos expilots amb un palmarès destacat en diferents especialitats motociclistes i que han fet un grapat de quilòmetres per tot el món, iniciaran un viatge que els ha de portar des del Circuit de Catalunya fins al de Motegi, al Japó.

Seran 22.000 quilòmetres, molts dels quals per pistes, durant dos mesos en els quals creuaran Europa, Rússia, Mongòlia i Sibèria per arribar al circuit propietat d'Honda. La gràcia del viatge és que el faran al manillar de dues Montesa Impala 2 de 175 cc, una moto que va ser tota una icona ara fa ja mig segle i que, concebuda per Leopoldo Milà, ha guanyat molts premis de disseny industrial, entre els quals el FAD.

Aquest recorregut és la culminació dels actes de celebració del cinquantè aniversari d'una moto que va ser tot un símbol d'una època, sobretot a Barcelona. Ara que fa trenta anys que Honda va comprar Montesa, la Impala quedarà dipositada al museu que la marca japonesa té al costat del Twin Ring.

L'arribada dels dos expilots catalans ha de coincidir amb la celebració del Gran Premi del Japó de motociclisme, cosa que permetrà a Dani Pedrosa i Marc Márquez fer una volta per aquella pista amb les motos catalanes.

Cots i Humet van fer l'any passat un altre viatge amb aquestes motos per Sud-amèrica, que va coincidir amb algunes etapes del Ral·li Dakar. En aquella ocasió, la travessia evocava la mítica Operació Impala, que un grup de catalans -entre els quals el polifacètic Oriol Regàs- va fer per l'Àfrica a començaments dels anys seixanta.

stats