Esports 04/07/2016

Cavendish torna a vèncer i empata amb Hinault

El ciclista britànic guanya l’esprint de la tercera etapa del Tour de França en un final de 'photo-finish' davant l’alemany André Greipel (Lotto-Soudal) i es col·loca com el segon més victoriós de la història

Albert Rabadan
1 min
Mark Cavendish, guanyador de la tercera etapa del Tour

BarcelonaMark Cavendish (Dimension Data) ha estat el vencedor de la tercera etapa del Tour de França, disputada en un recorregut de 223 quilòmetres entre Granville i Angers amb un sol port de quarta categoria al principi de l’etapa. El britànic, vencedor també de la jornada inaugural, ha superat a l’esprint final l’alemany André Greipel (Lotto-Soudal) per només uns mil·límetres i al francès Bryan Coquard (Direct Energie).

"Sabia que la recta final pujava una mica i que havia de venir remuntant per darrere, i he fet bé de fer l’esprint a roda de Greipel. L’any passat, ell va començar guanyant i vaig estar tot el Tour amb aquesta ànsia, arrancant massa aviat. Ara estic prenent la mesura", ha explicat Cavendish tan bon punt s’ha comunicat el seu triomf després de que els jutges repassessin la 'photo-finish'. Amb aquesta victòria, el de l’Illa de Man es col·loca com el segon ciclista amb més victòries de la història del Tour, empatant amb les 28 de Bernard Hinault i a set del rècord d’Eddy Merckx.

L’etapa s’ha fet molt llarga, a un ritme molt baix a causa de que l’escapada del dia la formava un sol corredor, Armindo Fonseca (Fortuneo-Vital Concept) i cap dels equips dels esprintadors volia augmentar el ritme del pilot. Només quan Thomas Voeckler (Direct Energie) ha decidit contraatacar per arribar a l’altura de Fonseca, el gran grup ha augmentat el ritme fins a caçar-los i definir l’etapa amb un previsible esprint que manté com a líder l’eslovac Peter Sagan (Tinkoff), quart a l’etapa.

stats