Esports 29/03/2021

El Sabadell sap reaccionar quan més ho necessita (0-1)

Triomf molt meritori dels vallesans al camp del Lugo gràcies a una rematada imperial de Juan Ibiza

Cornud i Undabarrena, del Sabadell, pugnen amb Herrera i Rama, del Lugo.

Els interessos del Girona i del Sabadell s'han retroalimentat aquest diumenge, ja que el triomf dels gironins contra l'Albacete (2-1) permet als d'Antonio Hidalgo mantenir-se, per fi, fora dels llocs de descens i, d'aquesta manera, fa encara més valuós la primera victòria del conjunt arlequinat a la Lliga en les darreres sis jornades. La víctima ha sigut el Lugo, que no ha pogut capgirar un gol matiner de Juan Ibiza (0-1).

El pitjor local de la categoria ha tornat a guanyar en un estadi dels difícils. El Sabadell visitava amb l'aigua el coll l'Anxo Carro, on enguany només havien vençut tres equips, i s'ha imposat fent el que intenta fer a tots els partits: omplir la zona central per minimitzar els problemes defensius, dificultar la sortida neta de l'oponent per connectar amb Stoichkov, el seu home més talentós, i ser expeditiu quan trepitja l'àrea contrària. Després de resistir a l'inici nerviós del Lugo, que ha avisat amb una rematada de Campababal desviada a l'esquerra de Mackay, els vallesans han construït el 0-1 en una jugada de pissarra. A la sortida d'un córner, quan la defensa gallega s'esperava un llançament tancat, Cornud ha executat de dins a fora perquè Juan Ibiza anotés, de cap, el seu tercer gol de la campanya. Rematada impecable del central arlequinat, que ha marcat els temps com els millors especialistes en el joc aeri. Impossible per a Ander Cantero.

La superioritat en el marcador ha portat els minuts més reeixits del Sabadell, que ha estat a punt d'ampliar la renda poc després de colpejar el Lugo amb el gol d'Ibiza. Cornud, un corcó per l'esquerra, s'ha trobat una pilota solta a la frontal de l'àrea i ha provat un xut llunyà que li ha sortit tan desviat que s'ha convertit en una assistència brillant per a Edgar Hernández, que ha fallat la sentència per pocs centímetres amb Cantero totalment batut. El Lugo no ha reaccionat al domini visitant fins al minut 30, quan Hugo Rama ha exigit Mackay amb una bona fuetada des de 20 metres. Al córner següent Barreiro s'ha inventat una altra ocasió que s'ha perdut per poc a l'esquerra del porter arlequinat. Quatre minuts més tard d'aquest doble acostament, l'àrbitre ha anul·lat amb l'ajuda del VAR el 0-2 del Sabadell, obra d'Heber Pena després de beneficiar-se d'un malentès entre Luis Ruiz i Cantero. El col·legiat ha entès que l'extrem de Ferrol s'ha ajudat amb el braç en el control previ a la rematada a porteria buida. Marxar amb dos gols d'avantatge al descans hauria sigut definitiu per al Lugo.

El Lugo es queda amb deu homes

El conjunt de Luis César Sampedro ha entrat a la segona part amb una marxa més i el veloç Appiah amb el perfil canviat per intentar exigir al veterà Óscar Rubio, però ha sigut el Sabadell qui ha gaudit de les millors ocasions en aquest primer tram de la represa. Totes dues d'Heber Pena, que quan disposa d'espai per encarar de fora cap endins acostuma a trobar el forat per deixar anar la seva cama esquerra. El primer intent li ha sortit desviat per sobre de Cantero, mentre que el segon ha demanat una estirada excel·lent del porter del Lugo, que s'ha entestat a mantenir el seu equip amb opcions fins al tram definitiu.

Luis César ha provat de revolucionar el duel amb cinc canvis abans del minut 75, però ha pagat la precipitació quan Iriome, un dels revulsius, s'ha lesionat quan portava vuit minuts al camp. Amb un jugador més, el Sabadell ha seguit buscant el gol de la sentència amb dues ocasions de Guruzeta, però el davanter basc, que ha entrat per Edgar, tampoc ha encertat. Al final, malgrat l'última apretada del Lugo i l'expulsió tardana de Cornud, els tres punts han volat a la Nova Creu Alta.