Ciclisme - La Vuelta
Esports 04/09/2021

Champoussin s'imposa i Roglic es reafirma

La jornada ha estat marcada per l'abandonament de 'Superman' López i l'enfonsament d'Egan Bernal

ARA
2 min
El corredor francès Clement Champoussin guanyant l'etapa de La Vuelta

L'esperada clàssica havia despertat molt d'interès per concentrar cinc ports en els últims 90 km. Era l'últim cartutx per a les places secundàries del podi i el mallot de la muntanya. La vintena i penúltima etapa de la Vuelta se l'ha endut el jove corredor francès Clément Champoussin, a la vegada que el líder, Primoz Roglic, s'ha tornat a exhibir. Enric Mas ha confirmat el podi i Jack Haig ha arrabassat el tercer esgraó a Miguel Ángel Superman López, que ha abandonat.

El punt d'inflexió de l'etapa ha sigut l'alt de Mougás, on a tres quilòmetres del cim s'han mogut els favorits. Ha atacat Egan Bernal, neutralitzat per Primoz Roglic, i després ho ha intentat Adam Yates. De nou ha intervingut l'eslovè per seleccionar un grup al costat de Haig, Maider, Mas i Yates. Al cim ja tenien 38 segons sobre el grup de López i Bernal. El primer s'acomiadava del podi, el segon començava un calvari.

A l'alt Castro de Herville ha sigut quan Superman López ha entrat en una espiral totalment negativa, veient que se li escapava el podi, i ha decidit baixar de la bici i acomiadar-se de la Vuelta i abandonar. El seu director d'equip ha tractat de convèncer-lo perquè seguís, fins i tot el ciclista Imanol Erviti s'ha detingut per intentar calmar l'enrabiada del colombià, assegut a la cuneta, capficat en la seva decisió. Finalment, el conqueridor del Gamoniteiru ha decidit tirar la tovallola i marxar.

L'altra cara de la moneda ha sigut per al sabadellenc David de la Cruz. El ciclista català, després d'una gran actuació en l'etapa d'aquest dissabte, ha aconseguit pujar fins a la novena posició de la general i entrar en el top ten de l'edició de la Vuelta d'enguany.

stats