Barça

Les claus del Còrdova-Barça

Els blaugranes desfan a temps el 0-0 per evitar patiments, en un partit que saben estovar contra un rival molt dèbil defensivament

En cinc minuts ha canviat el partit. Un 0-0 que s'allargava més del que era futbolísticament comprensible, s'ha trencat amb dos gols consecutius a les portes del descans, i amb un tercer només arrencar el segon temps, per encarrilar una d'aquelles victòries amb aires de títol. El triomf a Còrdova ha tornat a ser contundent, intimidatori, convincent, encara que s'hagi construït a un ritme baix. Ni el termòmetre estiuenc ha fos l'energia d'un Barça que segueix el seu ritme imparable en la recta final del curs.

El Barça ha saltat a la gespa decidit a resoldre el partit per la via ràpida. No volia sorpreses ni relaxacions i, amb l'onze de gala, ha disposat d'un parell d'arribades que auguraven un dia plàcid. Però la intensitat ha baixat amb les primeres errades d'execució i el duel s'ha començat a moure en un ritme perillós. La sensació de domini era tan absolut que es podia tenir la temptació de jugar sense tensió. El Còrdova estava arraconat en un 4-1-4-1 que ha plantat al Barça còmodament a camp rival.

L'escenari era tranquil i Messi, d'inici, s'ha allunyat de la banda per trobar recepcions per zones interiors. No era l'únic. També Neymar ha ocupat posicions més tancades que altres dies, i el trio d'atac s'ha ajuntat prop de la frontal de l'àrea.

L'esperança del Còrdova, mai prou agressiu i molt desanimat, passava perquè el Barça s'encallés per l'acumulació de futbolistes dins de l'àrea. Si no es podia defensar bé des de l'ordre, l'objectiu semblava intentar-ho des del número.

I és que els andalusos estaven tan arraconats al seu camp que ni tan sols tenien opcions de fer mal al contraatac. No quedava ni rastre del començament, quan sí s'havia pogut fer córrer enrere Piqué i Mascherano.

En la segona meitat, quan el marcador ja havia resolt la prioritat del partit, que era sumar els tres punts, el Barça s'ha trobat un partit molt més obert. Alves, que durant els primers 45 minuts havia tingut espai per avançar pel carril dret, ha gestionat millor la seva llibertat en banda i ha facilitat el tercer i quart gol, tenint profunditat i precisió.

Luis Enrique ha pogut moure la banqueta pensant en descansar les cames dels seus futbolistes més fatigats, sense haver de prendre gaire mesures de precaució. El seu rival estava derrotat, desmoralitzat. L'asturià ha pogut repetir el canvi de l'última jornada per mantenir el trio d'atac sobre la gespa, fent entrar Pedro per Rakitic per acabar amb una mena de 4-2-3-1 que la passivitat del Còrdova ha convertit en un atac i gol festiu fins al final.