WATERPOLO
Esports 24/05/2014

El CN Sabadell guanya la lliga de waterpolo femení contra un magnífic CN Mataró (11-7)

12è títol de les vallesanes, que han guanyat tot els títols aquesta temporada malgrat la resistència de les maresmenques

Les jugadores del CN Sabadell, celebrant el títol de lliga

SabadellEl CN Sabadell Astralpool s'ha imposat al CN Mataró La Sirena per 11-7 en el segon partit de la final de Divisió d'Honor Femenina, tancant la temporada amb un ple de triomfs i guanyant de tots els títols a què aspirava. Helena Lloret ha estat guardonada com a màxima realitzadora del campionat; Maica Garcia ha estat nomenada MVP i Laura Ester, millor portera.

La bombonera de Can Llong ha tornat a aplegar una gran entrada per al segon partit de la Final de Divisió d'Honor Femenina, que arribava amb un Sabadell just de forces i un Mataró decidit a furgar en aquesta possible ferida local. Les de Nani Guiu han arrencat amb molts problemes de cara a porta. Buscant amb persistència les passades interiors a Maica Garcia, el conjunt vallesà no acabava de trobar la clau per batre una inspirada Jade Smith. Al final, Maica ha obert el partit amb un gran revés a 6'42 "del primer recés. El Mataró, que amb prou feines havia inquietat la porteria de Laura Ester amb alguns xuts llunyans, ha aconseguit l'empat coincidint amb l'equador de la cambra, gràcies a Lisa Gibson. Tot seguit han arribat els tres millors minuts del Sabadell, rubricats amb tres dianes signades per Anni Espar, Jenny Pareja (de penal) i Melissa Seidemann. 4-1. El conjunt d'Florí Bonca ha reaccionat a 39 "del descans per obra de Clara Cambray.

El Mataró s'ha tret els complexos en el segon quart i ha augmentat un plus en defensa, per aprofitar alguna llacuna en atac cedida pel Sabadell i tornar a entrar en el partit. Roser Tarragó ha obert el seu compte particular en la lliga en el segon atac de les del Maresme, replicat dos minuts després pel segon de Jennifer Pareja. No obstant això, un gran gol de Paula Chillida en l'atac següent ha tornat a situar les visitants a una diana de distància. I seixanta segons després, Ciara Gibson ha segellat l'empat gràcies a una diana en superioritat. El Sabadell recuperaria l'avantatge gràcies a Melissa Seidemann a 1'33 del descans, però, de nou, Paula Chillida, ha aprofitat un nou badada de la defensa per anotar en un llançament de falta el 6-6 amb què s'ha arribat al descans.

Els primers minuts del tercer quart han estat de gran tensió, amb les dues porteres, Jade Smith i Laura Ester, jugant un paper clau. Els gols no han arribat fins a l'equador del període: Pili Peña ha obert el seu compte en la trobada anotant en un impressionant revés el 7-6, i 46 segons després, Anni Espar ha situat el 8-6, tant discutit pel banc local , que considerava que la pilota no havia superat del tot la línia de gol. La ratxa del Sabadell s'ha estès en els vuit minuts finals, i Penya, de nou, i Gaby Szücs, que avui disputava el seu últim partit amb el quadre vallesà, han donat a les de Nani Guiu un avantatge gairebé definitiva: 10-6. El Mataró ha liquidat els seus 10 minuts de sequera golejadora gràcies al seu jugadora més efectiva del dia, Paula Chillida, però, de nou, Szücs, ha fet pujar a l'electrònic el definitiu 11-7.

El Sabadell conquesta amb això la 12a Lliga de Divisió d'Honor del seu palmarès, segellant amb brillantor una temporada perfecta en què han aconseguit tots els títols en disputa. En el pla individual, Helena Lloret, ha estat coronada com a màxima realitzadora nacional en la Lliga Regular; Maica Garcia, la MVP del campionat, i Laura Ester, la millor portera.