WATERPOLO FEMENÍ
Esports 16/05/2016

Sabadell i Mataró se citen a la final de Lliga amb sensacions diferents

El 10 d'abril les mataronines van vèncer les sabadellenques en la final de la Copa de la Reina, i ara jugaran la final de la Lliga al millor de tres partits amb sensacions diferents

Ferran Rigat
2 min
El CN Mataró en un partit d'aquesta temporada contra el Saragossa

BarcelonaDeu fer poc més d’un mes La Sirena Mataró aconseguia vèncer sorprenentment l’Astrapool Sabadell en la final de la Copa de la Reina. Tot i que a l’esport hi ha poc espai a la sorpresa, tot pot passar. Les noies del CN Sabadell arribaven a la final amb un rècord de sis anys sense perdre en cap partit d’una competició espanyola, i per això el triomf mataroní es va qualificar com una gesta.

Sembla complicat que 37 dies després la situació hagi pogut canviar, però en la final de la Lliga les forces no seran tan dispars com podia semblar abans de disputar la final de Copa. “Ara som més conscients que si ho fem tot bé podem guanyar-les. A la final de la Copa teníem més il·lusió, però ara sabem que sí que podem”, explica Laura López, jugadora del Mataró. Nani Guiu, entrenador del Sabadell, no li va sorprendre que el Mataró aconseguís el títol: “Sembla que ningú tingui en compte que el Mataró té un equipàs. Té jugadores internacionals i de molta qualitat, tampoc és estrany que guanyessin”. A més, el Mataró va treballar molt per aconseguir aquell triomf: “Portaven anys preparant-se per guanyar-nos i ens va agafar en un mal moment”, explicava Maica García dies després de perdre la Copa.

Però ara ve una final diferent que es disputarà al millor de tres partits: “Si només és un partit hi vas a vida o mort i ho dones tot, però quan és a tres saps que és molt més complicat”, diu López.

El campió de lliga, també d’Europa

Per primera vegada en la història de la lliga, guanyi qui guanyi la final haurà aixecat abans un títol europeu. El 24 d’abril les vallesanes guanyaven l’Eurolliga, el màxim títol europeu a nivell de clubs, a Can Llong, a casa. Un títol que posava la cirereta a l’any del centenari. Vuit dies abans les mataronines havien aconseguit, també com a amfitriones, la Copa LEN, el segon títol més prestigiós a Europa.

stats