WATERPOLO - COPA DE LA REINA
Esports 11/04/2016

CN Mataró, una heroïcitat després de dues dècades a la trinxera

Vint anys després d’apostar pel planter, celebra el primer títol

Joan Aureli Raich / Ferran Rigat
2 min
Les jugadores del La Sirena CN Mataró celebrant el títol de la Copa de la Reina aconseguit a la piscina Carles Ibars del CN Sabadell.

BarcelonaQuan un equip petit en venç un de gran es considera una gesta important. Diumenge es va viure aquesta situació en la final de la Copa de la Reina de waterpolo femení. La victòria de La Sirena CN Mataró contra l’Astrapool Sabadell adquireix aquesta dimensió de proesa, i no perquè David sigui molt petit, sinó perquè Goliat és molt gran.

Les mataronines van trencar dues ratxes. Les vallesanes havien aixecat vuit Copes de la Reina consecutives, a més de regnar a Espanya amb sis anys seguits sense conèixer la derrota. La capitana de les campiones, Marta Bach, sap que l’equip ha fet història: “És un fet històric, i a més és el primer títol per al Mataró. El club ha treballat molt per aconseguir aquest objectiu”.

Des de la base al títol

Al cap de dues dècades, aquesta feina ha donat el seu fruit. “Fa vint anys va entrar una junta que va apostar pel planter”, explica a l’ARA el secretari tècnic, Joan Masriera. La feina de base va ajudar que apareguessin tres noms que han canviat el curs del club: “El punt d’inflexió arriba quan la Roser Tarragó, la Marta Bach i la Ciara Gibson, jugadores de nivell, van pujar al primer equip”. El club les va blindar, a més de confeccionar una plantilla al seu nivell. L’equip va anar millorant posicions i això va cridar l’atenció dels patrocinadors. La cadena de congelats La Sirena va firmar un contracte que va acabar de consolidar la bona situació de l’equip.

Però el Sabadell seguia estant per damunt. Les mataronines van caure l’any passat a les semifinals del mateix torneig per un gol de diferència. Més contundent va ser la derrota a la Copa d’Europa (15-6). Però Laura López confessa que l’últim partit va ser la clau per guanyar: “Vam veure un vídeo del duel abans de la final que ens va ensenyar el que havíem de canviar”. El triomf era gairebé inesperat: “Quan es va acabar, una de les joves em va preguntar com se celebrava un títol. Li vaig dir «Gaudeix i somriu»”, explica López.

Malgrat la Copa, encara queda molta feina per fer: “Volem arribar al nivell del Sabadell, però hi ha una gran diferència”, lamenta Masriera. El futur més pròxim passa per la possibilitat de guanyar la final four aquest cap de setmana: “El títol ens dóna moral, però hem de recuperar-nos físicament perquè vénen dos partits vitals”, explica el tècnic Florin Bonca.

stats