JOCS MEDITERRANIS
Esports 03/11/2016

Tarragona podria quedar-se sense Jocs Mediterranis el 2017

Alejandro Blanco assegura que aquest cap de setmana es podria ajornar la celebració d'una cita que s'havia de celebrar el pròxim estiu, un escenari que no descarta el comitè organitzador

A.l.
2 min
Ja s’han construït el 25% de les obres del Palau d’Esports de Tarragona, i la Generalitat i l’Ajuntament asseguren que compliran els terminis per a la inauguració.

BarcelonaTarragona podria ajornar la seva cita amb els Jocs Mediterranis. Això és el que ha anunciat aquest dijous a Madrid el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco. La 18a edició dels Jocs Mediterranis, que s'haurien de celebrar aquest pròxim estiu, es podria posposar per a més endavant. "Potser no seran aquest any", ha dit Blanco en un acte del diari 'As'. Un escenari que es contempla a dia d'avui per part de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Blanco i Ballesteros han mantingut una conversa telefònica aquest matí i han acordat que la falta de "garanties per comptar amb el finançament" necessari per organitzar els Jocs Mediterranis, els porta a reafirmar la voluntat d'organitzar la cita a Tarragona, però que es buscarà "la millor solució en funció de l'escenari actual". "Qualsevol decisió" es prendrà "de comú acord amb les institucions públiques", afegeix el comunicat del comitè organitzador que encapçala Ballesteros.

Aquest cap de setmana, a Algèria se celebrarà una assemblea del Comitè Internacional dels Jocs on es plantejarà aquesta qüestió. A la cita hi assistirà l'alcalde tarragoní, que debatrà la conveniència de posposar uns Jocs que s'havien de celebrar entre el 30 de juny i el 9 de juliol del 2017, i que estava previst que acollissin 4.000 atletes de 26 països de la ribera mediterrània, en un total de 33 disciplines esportives.

Una de les qüestions més importants durant els últims anys sobre la cita ha estat el finançament. Dimarts passat la comissió d'Hisenda i Administracions Públiques del Congrés va aprovar una proposició no de llei per instar el govern espanyol a garantir els recurs econòmics compromesos per part de l'Estat amb Tarragona.

Al mes de juny, el COE i Ballesteros van discrepar sobre el projecte. El secretari general del COE, Víctor Sánchez, va assegurar que Tarragona tenia "dificultats econòmiques" per poder acollir els Jocs Mediterranis, i que es tractava d'una situació "seriosa i greu". L'alcalde va garantir la celebració de la trobada –un dels seus projectes estrella–, tot i que va reconèixer que necessitaven 9 milions d'euros addicionals de l'Estat.

Fins ara, la Generalitat de Catalunya ha invertit més de 15 milions en aquesta iniciativa, més del doble del que ha aportat fins al moment l'Estat. Les diputacions de Tarragona i Barcelona han reportat més de 10 milions, mentre que el consistori tarragoní hi ha invertit 12 milions, i es busca inversió privada per garantir-ne la viabilitat.

stats