El comiat sense comiat de Leo Messi: els apunts en calent del Barça-Celta

El 10 argentí celebrarà un Pitxitxi amb el cap cot i encara amb el futur per resoldre

2 min
Messi, pensatiu, al darrer partit del curs al Camp Nou.

BarcelonaComiat sense comiat. El vell Camp Nou es va acomiadar tristament d'una temporada estranya per l'absència de públic a les graderies. I Messi es va acomiadar de l'estadi on ha escrit història del futbol sense que se sàpiga si el curs que ve seguirà al Barça. L'argentí, que tornarà a guanyar el Pitxitxi (30 gols porta a la Lliga, ni més ni menys), encara no ha comunicat les seves intencions de futur, però es fa difícil imaginar-se que se'n vagi en aquestes circumstàncies, sense un adeu ni tan sols insinuat. Tot apunta que el 10 no fallarà a Joan Laporta, però abans de signar qualsevol acord voldrà veure quin projecte hi haurà sobre la gespa. La pilota és a la teulada del president, que de feina en té un munt, per il·lusionar, no només el capità, sinó tota una afició destrempada.

Un gest a última hora. L'erràtic final de temporada deixa Koeman en dubte i obre la via Xavi Hernández ja per a aquest estiu. Però la junta vol anar pas a pas per no prendre mal. Mentrestant, l'holandès treu pit de la seva aportació i recull els precs que li arriben des de dalt i des de l'entorn, com si d'això depengués la seva continuïtat a la banqueta. Els 45 minuts que va tenir Riqui Puig contra el Celta són tot un gest en aquest sentit, però va tard, molt tard. El vallesà va tenir una estona amb cara i ulls en un partit virtualment intranscendent per donar oxigen a Pedri, que ja estava fos quan la Lliga encara era possible.

Un heroi en mal moment. Piqué deia fa uns dies que la Lliga s'ha perdut en part perquè els rivals marcaven gol sempre que xutaven. La lectura és una mica simplista, però no per això deixa de ser encertada. Perquè l'actuació de Ter Stegen al tram final de temporada no s'ajusta a la qualitat que se li sobreentén. L'alemany no ha intervingut com se li demana a un porter del Barça en els moments decisius. Bona prova d'això són els dos gols que va rebre del Celta al partit que va acabar d'enterrar les esperances blaugranes a la Lliga. A l'1-1, Santi Mina, tèbiament marcat per Piqué, el va superar mentre feia l'estàtua, i a l'1-2, es va veure sorprès per una centrada lateral que es va estavellar al pal abans de caure als peus de Mina, autor també de l'1-2. Ter Stegen és un heroi en mal moment.

Per oblidar, Clément. Més cronificat està l'assumpte de Lenglet, que ja ha dit adeu a la temporada després de l'expulsió que va patir contra el Celta. El francès va començar el curs mereixent-se la renovació que va signar mesos després. Tot i que va quedar retratat a Lisboa com la majoria dels seus companys, no cobrava com un defensa titular, així que el club va fer l'esforç de premiar-lo. Casualitat o no, des d'aquella firma el seu rendiment ha caigut en picat, fins al punt que ja hi ha veus que es plantegen una possible sortida si arribés una oferta seriosa en un moment de crisi. Koeman ha tret el millor suc de De Jong, però amb Lenglet no pot dir pas el mateix.

stats