Golf
Esports 07/05/2011

El món de l'esport i de la política se sumen al dolor per la mort del golfista Severiano Ballesteros

El golfista ha mort la matinada d'aquest dissabte a la seva localitat natal de Pedreña (Cantàbria), als 54 anys, víctima d'un tumor cerebral

Efe
4 min

BarcelonaEl món de l'esport i de la política ha expressat avui el seu profund dolor per la mort del golfista espanyol Seve Ballesteros, que ha mort aquesta matinada a la seva localitat natal, Pedreña (Cantàbria), als 54 anys, víctima d'un tumor cerebral.

Els Reis, els Prínceps d'Astúries, la Infanta Elena i els Ducs de Palma han enviat telegrames de condol a la família de Severiano Ballesteros, en els quals hi han transmès el seu condol amb paraules d'afecte i han destacat el valor de la figura internacional de l'esportista.

Fonts de la Casa del Rei han explicat a Efe que els Reis i els Prínceps han enviat dues corones de flors al domicili familiar de Pedreña (Cantàbria) on es vetllen aquest dissabte les restes mortals de Severiano Ballesteros i han assenyalat que els prínceps Felipe i Letizia han recordat en el seu missatge el Premi Príncep d'Astúries amb què l'esportista càntabre va ser guardonat el 1989.

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al telegrama de condol que ha enviat a la família de Severiano Ballesteros n'ha destacat el "carisma" i "força" i ha afegit que va marcar "un abans i un després en la història de l'esport espanyol ".

En el seu missatge, Rodríguez Zapatero afirma que l'exemple de Ballesteros va obrir camí a l'extraordinari moment que travessa en aquests moments l'esport espanyol.

"Ell ha estat el mirall en el qual s'han mirat els esportistes espanyols que han arribat a dalt de l'esport mundial. Però a més, Severiano ha estat un home estimat i respectat pel seu gran carisma i la seva força, que ha demostrat fins al final de la seva vida ", ha afegit Zapatero.

Albert Soler, secretari d'Estat per a l'Esport, ha qualificat Severiano Ballesteros com "un dels millors esportistes de la història" i ha ressaltat que va destacar "en uns anys, els 80 del segle passat, en què l'esport espanyol, excepte casos com el d'Ángel Nieto o el de Manolo Santana, per exemple, no havia assolit les cotes a les quals va arribar posteriorment ".

Pel secretari d'Estat "Seve ho va guanyar tot" i amb ell el golf "es va popularitzar a Espanya". "Amb ell aquest esport va deixar de ser d'elits i la seva pràctica es va generalitzar", ha recordat Soler, que ha recalcat el fet que Seve va projectar a l'esport espanyol internacionalment.

El president del Partit Popular (PP), Mariano Rajoy, en un telegrama de condol enviat a la família de Seve Ballesteros, ha expressat que l'esportista quedarà en la memòria de tots com a "estendard espanyol dels valors de l'esforç personal i el geni esportiu" .

En el telegrama, Rajoy ha assenyalat que l'exemple de Ballesteros en la vida i en l'esport sempre quedés en la memòria de tots els espanyols i dels amants del golf al món sencer.

El golfista Txema Olazábal ha comentat que no creu que "tots els homenatges" que se li rendeixin a partir d'ara a Severiano siguin suficients, per "tot el que va fer per l'esport i pel que va representar en el golf".

Olazábal, molt afligit per la mort de Seve, no ha pogut contenir les llàgrimes en el camp de pràctiques del Reial Club de Golf del Prat abans de sortir a disputar la tercera jornada de l'Open d'Espanya.

"La meva relació amb Seve va començar el 1983 o el 1984. Jo era encara 'amateur' i em va trucar per jugar un partit benèfic amb ell. Va ser una cosa que em va honrar, del que sempre li he estat agraït per haver-me donat llavors l'oportunitat de jugar al seu costat ", va recordar Olazábal.

El golfista espanyol ha explicat que va viure "tants moments" de la seva vida amb Ballesteros que no podria destacar un. "Tots han estat molt entranyables i especials", ha dit.

El jugador de golf Miguel Ángel Jiménez ha qualificat Seve com "una persona extraordinària que tenia com a millors bases la seva determinació, passió i tenacitat per tot el que feia. Mai donava res per perdut i sempre buscava un racó per on poder sortir. Aquest era el reflex de la seva gran personalitat ".

"Un altre dels grans moments que no he pogut oblidar va ser quan vaig ser el seu assistent en la Ryder Cup de 1997, en la qual ell era el capità d'Europa. Passem una setmana molt tensa, molt dura, però també molt especial perquè a els seus ulls brillava la il·lusió per veure un dels seus somnis i un dels seus objectius complerts. La seva passió per la Ryder Cup era única ", ha indicat.

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha mostrat la "tristesa" de tota la comunitat autònoma per la mort de Severiano Ballesteros, un "ser extraordinari", que es va fer "a si mateix" com a esportista i com a persona, perquè "com ell no hi ha hagut ningú ", assegurava a Efe.

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, deia que "Severiano Ballesteros és la millor representació d'un esperit lliure en l'esport i en la vida" i que "tots els records" que té d'ell són bons.

"És un dia molt trist per a Espanya i per a l'esport espanyol. S'ha anat una persona que estarà sempre en el nostre record i que forma part de la història de l'esport espanyol. Els seus èxits esportius transcendeixen més enllà dels camps de golf", ha dit Blanco en una conversa telefònica amb Efe des d'Eslovènia, on participa en la reunió de la Comissió Executiva dels Comitès Olímpics Europeus.

stats