Esports 13/05/2015

Bartomeu i Rosell, al banc dels acusats pel fitxatge de Neymar

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata obre judici oral contra els dos mandataris. La Fiscalia demana dos anys i tres mesos de presó per a Bartomeu i set anys i mig per a Rosell. També els reclama, juntament amb el club, multes i indemnitzacions per responsabilitat civil que superen els 62,6 milions d'euros

Europa Press
1 min
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, durant la roda de premsa / PERE VIRGILI

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha assegut a la banqueta dels acusats el president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor, Sandro Rosell, per un frau fiscal de més de 13 milions d'euros que presumptament haurien comès en el fitxatge del davanter brasiler Neymar.

El titular del jutjat central d'instrucció número 5 ha dictat aquest dimecres la interlocutòria d'obertura de judici oral, en què envia el procediment a la secció quarta de la sala penal, presidida per la magistrada Ángela Murillo, perquè celebri el judici oral.

La Fiscalia demana que Bartomeu sigui condemnat a dos anys i tres mesos de presó i Rosell a set anys i mig, alhora que reclama que els dos mandataris i el club com a persona jurídica abonin multes i indemnitzacions per responsabilitat civil que superen els 62,6 milions d'euros.

El fiscal José Perals atribueix a Bartomeu un delicte fiscal suposadament comès el 2014 i demana per a ell una multa de 3,8 milions d'euros, mentre que acusa Rosell de dos delictes fiscals comesos els anys 2011 i 2013 –pels quals demana dues multes que ascendeixen a 25,1 milions–, així com un delicte societari.

Al Barça, com a persona jurídica, li imputa els tres delictes contra la hisenda pública atribuïts als seus dirigents i reclama que pagui multes per valor de 22,2 milions d'euros, a raó de 4,8 pel que va deixar de tributar el 2011, 13,5 pels impagaments corresponents a 2013, i 3,8 pels relatius a l'exercici fiscal del 2014.

stats