25/01/2015

La conversa a cau d’orella amb Neymar

2 min
La conversa a cau d’orella ambNeymar

M’hauria encantat poder sentir les converses a cau d’orella que van tenir Xavi i Messi amb Neymar després del primer gol del brasiler al Martínez Valero, paraules de dos veterans que amagaven la cara darrere la mà per evitar que els captessin les càmeres. Enmig del bombeig accelerat del moment, qui sap si el de Terrassa, i potser també Messi, alliçonaven Neymar per evitar que el brasiler caigués en les provocacions de Damián Suárez.

El lateral uruguaià de l’Elx és un destraler que durant el duel de Copa, i ahir novament, va repartir de valent, buscant fer sortir Neymar de polleguera, fent valer el caràcter bregador dels uruguaians quan juguen a futbol. Tot i les provocacions constants de la seva parella de ball, Neymar, a qui li agraden aquestes invitacions a la gresca, no es va amagar i va desafiar una vegada i una altra el seu marcador quan tenia la pilota al peu. Fins i tot, en l’origen de la jugada del primer dels dos gols que va marcar, va buscar una filigrana a la banda, una d’aquelles jugades que els defenses rivals s’apunten per retornar-la amb els tacs, amb propina per descomptat. Durant molts minuts, fins que va oblidar Damián i es va centrar en Messi, el brasiler va bolcar-se en una batalla personal intranscendent, buscant una resposta des del joc individual i no des del col·lectiu, que al final és el que porta als resultats, el que et permet marxar amb la cara ben alta, fins i tot abraçat amb el mateix Damián, somrient tots dos com si no hagués passat res durant els 90 minuts.

Per sort, en la mitja hora final, Neymar va entendre que la resposta a les provocacions no passava per malabarismes estèrils, sinó per encarar la porteria de Tyton amb decisió, previ pas per Messi. El Barça necessita que el crac no s’arrugui mai, ja que això diu molt d’ell -a més que trenca alguns estereotips dels davanters brasilers que han passat pel Camp Nou-, però cal canalitzar quina és la manera de respondre a les provocacions. Aquí Luis Enrique i els veterans hi tenen molt a veure, ja sigui amb converses pausades a la Ciutat Esportiva o paraules a cau d’orella mentre les pulsacions es disparen, ja que pel seu tipus de joc, al brasiler sempre el buscaran, hi haurà més Damians.

Neymar porta enguany un percentatge golejador superior fins i tot al de Messi. S’ha convertit en un jugador decisiu i, per això, cal evitar relliscades perilloses, com la de Cristiano a Còrdova, que posin en perill la progressió de l’equip.

stats