HANDBOL
Esports 09/07/2014

El Consell Superior d'Esports intervindrà en la normativa "sexista" sobre la vestimenta de l'handbol platja femení

Les noves normes de joc de la Federació Internacional obliguen a les jugadores a portar biquini o 'top'

Ara/efe
1 min
Una acció d'una jugadora del combinat nacional d'Australia / HANDBALLAUSTRALIA.ORG

MadridAna Muñoz, directora general d'esports del Consell Superior d'Esports, es reunirà el proper dijous amb Francisco Blázquez, president de la Federació Espanyola d'Handbol, per analitzar el contingut de la normativa internacional sobre la vestimenta de l'handbol platja que el CSD entén que "pot ser sexista".

El Consell Superior d'Esports ha informat de l'esmentada reunió a la seu madrilenya d'aquest organisme per analitzar el contingut de la normativa internacional, assumida per la Federació Espanyola, relativa a l'uniforme dels equips femenins d'handbol platja, "el caràcter de ús obligatori pot ser sexista".

Les normes de joc de la Federació internacional, assumides des de 2010 per la Federació Espanyola, exigeixen que l'uniforme de les jugadores "deixi l'estómac a l'aire, que el bikini inferior no tingui en la seva part més ampla més de 10 centímetres, mentre que el dels nois assenyala que els pantalons poden ser folgats i llarg, tot i que han de tenir una allargaria de 10 cm. des de la ròtula, com a màxim. Aquesta normativa no ha estat aprovada pel CSD".

D'altra banda, el CSD manifesta la seva intenció de "revisar les sancions que s'haguessin produït per l'incompliment de les normes internacionals en l'ús de l'uniforme femení descrit anteriorment".

La polèmica s'ha desfermat per l'advertència que la Federació Espanyola va fer el cap de setmana a 21 dels 22 equips femenins participants en un campionat disputat a Suances (Cantàbria), que l'any que ve no permetrà jugar als clubs que no assumeixin la normativa europea de disputar els partits amb 'top' o bikini.

stats