20/03/2021

Els comptes de la lletera

2 min
Karim Benzema celebra un dels dos gols que va fer a Balaídos.

Com en el conte de la lletera, resulta que el Reial Madrid està a punt de guanyar la catorzena Champions i el Barça està a un pas del doblet de Lliga i Copa. Tal qual. Fins i tot a Koeman l'hi van preguntar i va posar seny. “No m'agrada parlar de doblet. Això canvia rapidíssim. No fa gaire érem dolents. Cal continuar treballant, partit a partit. Anem quatre punts per darrere del líder, tenim un calendari complicat i a la final de la Copa jugarem contra un rival fort”, va advertir. Tot i això, molt em temo que la seva prudència no serà atesa pels que, en comptes de guanyar títols, ja els estan descomptant.

Entenc perfectament la necessitat d'il·lusionar-nos, i més encara en plena pandèmia, però aquesta mania ximple de vendre fum és ja, també, una plaga. El sorteig de Champions no ha sigut dolent per al Madrid, però per arribar a la final els blancs primer hauran d'eliminar el Liverpool, cosa no serà tant bufar i fer ampolles com alguns sostenen, argumentant que els de Klopp tenen problemes en defensa i oblidant-se dels que els de Zidane tenen en atac.

Com Karim Benzema es constipi, el Madrid agafarà una pulmonia. No només és la referència de l'equip: és l'únic que fa gols. Els vuit consecutius que porta en sis partits, incloent-hi el doblet a Vigo, així ho testifiquen. Sense oblidar les dues o tres aturades de torn de Courtois a cada partit, no m'explico a què ve tant d'optimisme a hores d'ara.

El mateix passa amb el Barça i el doblet. És evident que l'equip no és el mateix que fa un mes, quan el PSG el va ridiculitzar al Camp Nou amb un 1-4 i després va empatar contra el Cadis. També ho és que l'Atlètic últimament està donant símptomes preocupants de vertigen, però són els de Simeone els que de moment segueixen al capdavant de la Lliga amb quatre punts, i el Barça ha de jugar a Anoeta i a Valdebebas i rebre els matalassers i, per més bé que li vagi tenir ja un president, Joan Laporta no és un talismà infal·lible ni el geni d'Aladí: si és un bon gestor d'ara endavant ja n'hi haurà prou. Somiar és gratis i tenir il·lusions és imprescindible per a una bona salut mental, però convé recordar que a la lletera el càntir li va caure a terra per embadalir-se.

stats