Futbol
Esports 11/09/2022

"Tot és culpa de la Federació, que utilitza les àrbitres"

Els aficionats responsabilitzen Rubiales de la vaga indefinida de les col·legiades, motiu de l'ajornament del Levante Las Planas - Barça

2 min
Les jugadores del Barça i el Levante Las Planes sobre la gespa

Sant Joan DespíVergonya, impotència i pèrdua de temps: aquests han sigut els sentiments de les jugadores dels Levante Las Planas i del Barça en una nova mostra que el futbol femení està lluny de ser professional. La competició, aturada per la vaga indefinida de les àrbitres, sembla maleïda. Primer van ser els problemes amb el calendari, després les fitxes d'extracomunitàries, i ara, l'enèsim serial, és la vaga de les col·legiades que ha deixat sense xiulet inicial la temporada que havia de ser el punt d'inici d'una nova era pel futbol femení.

La situació ha sigut lamentable. Mentre les graderies s'anaven omplint a poc a poc, el camp estava buit. La música sonava pels altaveus, com si no passés res, però l'ambient estava enrarit. El xiuxiueig i les mirades es dirigien cap a l'staff del Levante, que s'aglutinava sobre la gespa mentre les jugadores del Barça feien acte de presència vestides de curt però sense les botes posades. L'entitat blaugrana ha decidit no fer l'escalfament si no es presentaven les àrbitres encarregades de dirigir el partit. Malgrat això, algunes jugadores sí que han volgut sortir sobre la gespa, i algunes, com la britànica Lucy Bronze, ho han fet amb xancletes.

L'única paraula que podria descriure l'hora prèvia al no-partit entre el Levante Las Planas i el Barça és comèdia. Els dos equips s'han vist obligats, per no ser sancionats, a anar a l'estadi i plantar-se a les 18 h, l'hora del partit, sobre la gespa. Tots dos equips, amb la plantilla al complet, han saltat al verd a l'hora indicada i, després de fer les salutacions protocol·làries, s'han fet una fotografia totes juntes demostrant la unió de les futbolistes davant d'aquesta situació deplorable. "Tot és culpa de la Federació, que utilitza les àrbitres", ressonava a la grada quan el partit ha quedat ajornat per incompareixença.

La Lliga demana una reunió sense intermediaris

Des de la Lliga Professional, a través d'un comunicat a l'hora exacta de l'inici del partit, han demanat a les àrbitres una reunió, sense intermediaris, per demà dilluns a la seu del Consell Superior d'Esports. La intenció de la Lliga és "tractar les qüestions relacionades amb els seus honoraris, dietes i condicions de desplaçaments".

"Una vegada aconseguit un acord sobre això, la resta de qüestions accessòries, com ara les despeses de gestió de la RFEF, organització i gestió de la logística de desplaçaments o projectes de formació i desenvolupament, entre d'altres, seran tractats de manera separada i correspon fer-ho directament entre Lliga F i la RFEF. Estem convençuts que la RFEF, que no és un sindicat, no tindrà cap inconvenient a separar les dues converses, ni impedirà a les àrbitres reunir-se elles soles. En cas contrari, serà difícil no pensar que des de la RFEF el que es pretén és amagar alguna cosa i fer prevaler els interessos propis", conclou el comunicat.

Demà dilluns a les 12 h, les àrbitres compareixeran en roda de premsa per explicar els motius de la seva vaga indefinida.

stats