Esports 21/06/2017

Diego López: "Venir a l'Espanyol era una aposta i ens vam trobar amb una família, un club fantàstic"

El porter gallec ha comentat l'acord que el lliga a l'Espanyol fins al 2020 amb una clàusula de 50 milions

Roger Requena
3 min
Diego López, acompanyat de Ramon Robert i Jordi Lardín

BarcelonaDiego López ha recuperat a l'Espanyol la felicitat que va perdre al Milan. El porter gallec ha celebrat l'oficialització de l'acord que el lliga a l'entitat blanc-i-blava fins al 2020 amb una clàusula de 50 milions d'euros, i ha destacat que venir a aquest club va ser una decisió encertada. "Vam arribar en l'últim dia de mercat, a una ciutat nova, tornava al meu país. Era una aposta, però m'han ajudat molt: m'he trobat una família, un club fantàstic", ha comentat.

Tant el porter com els dos clubs han fet un esforç econòmic per tal que el jugador pugui seguir sent periquito, segons ha valorat el conseller delegat, Ramon Robert, que ha al·legat l'existència de clàusules de confidencialitat per no fer públiques les xifres del traspàs. "Podem estar satisfets perquè hem arribat a un acord molt satisfactori; ve en unes condicions molt bones", ha resumit Robert, que ha destacat "la manera com s'ha involucrat" el jugador en el projecte.

Tot i la seva edat (ara té 35 anys, i acabaria el contracte amb 39), el gallec encara es veu amb corda per seguir jugant a alt nivell: "Fa un any deia que em trobava físicament molt bé, amb ganes de jugar a futbol. Ara em trobo millor i amb més ganes que mai de donar-ho tot", ha exposat. López, que es recupera d'una operació al genoll per una bursitis derivada d'una topada amb Luis Suárez al Camp Nou, encara no sap quan podrà tornar a jugar, però ha reconegut que tot va pel bon camí.

Un vestidor amb fam de creixement

"Volem que la il·lusió que hem despertat aquest curs segueixi. És molt important que l'estadi s'ompli, la gent vol veure'ns guanyar cada diumenge", ha explicat el porter, que ha reconegut que van acabar el curs passat amb "fam de la temporada vinent". Diego López també ha destacat que és en "un dels millors vestidors" en què ha sigut, "sobretot pel que fa a valors, hi ha una gran companyonia i molta ambició".

El vinent serà el seu segon any, però ell, com un dels veterans de la plantilla, ja pensa a ajudar als nous companys: "Els que seguim del curs passat empenyerem l'equip. Sabem les sensacions que té el grup, i això és molt important, ja que venim d'un curs difícil durant el qual vam treballar molt". El repte, ha apuntat, és seguir amb la línia de creixement.

Dídac Vilà, un jugador "molt interessant"

En l'acte també hi ha parlat el director esportiu, Jordi Lardín, que s'ha referit a alguns noms en clau mercat blanc-i-blau. El que sona amb més força, i que es podria tancar en les pròximes hores, és el de l'ex blanc-i-blau Dídac Vilà, una operació força avançada, ja que el jugador vol venir. Arribaria lliure, procedent de l'AEK d'Atenes, que aquest dimecres ha incorporat Hélder Lopes, lateral esquerre del Las Palmas. El club el veu un perfil adequat, especialment després de la renovació d'Enric Saborit per l'Athletic Club i de la no renovació de Víctor Álvarez. "És un jugador molt interessant. Compleix molts dels requisits que volem per a un lateral esquerre: és ràpid, té bon peu i porta dos anys a un nivell competitiu". Lardín, però, ha negat que tinguin res firmat encara.

El director esportiu també s'ha referit al lateral esquerre serbi Mihailo Ristic, que es troba actualment disputant l'Europeu sub-21. "També és un jugador interessant. Juga a la mateixa posició que Dídac i Aarón, però és un jugador interessant per negociar-hi. Hem parlat amb el seu agent i el tenim controlat, com altres jugadors", ha comentat Lardín, sense confirmar si el volen, arribi o no Dídac Vilà.

stats