Esports 01/05/2021

Una dolça harmonia congela el temps del Girona (1-0)

El conjunt gironí és el cinquè classificat gràcies a un gol de Franquesa contra el Tenerife

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Girona, celebrant el gol de Franquesa

GIRONAEl Girona és el cinquè classificat provisional de la Segona Divisió. Repetim: el Girona és el cinquè classificat provisional de la Segona Divisió. No és cap somni, però ho sembla. El triomf agònic contra el Tenerife (1-0), el tercer seguit i el quart consecutiu com a local, és or pur i allarga la dolça harmonia que viu l’entitat. Si rellisquen Sporting o Rayo, acabarà la jornada als llocs de play-off per primer cop aquest curs.

Tot i que s’ha vist obligat a agafar el pic i la pala i baixar a la mina, sentint-se incòmode com s'hi deuen sentir els miners, a tants metres sota terra. Tot i que el Tenerife feia tota la pinta que no s'hi jugarà res d’aquí a final de temporada, perquè és lluny de qualsevol propòsit. Tot i que les aparences enganyen perquè, un cop aconseguit el més complicat, que no és altra cosa que tenir una mínima opció de jugar les eliminatòries d’ascens, ara es pot cometre l’error d’interpretar que l’equip no fallarà.

També hi ha jugat la pressió, que no és la mateixa que abans, quan els gironins s’exigien peti qui peti ser un dels peixos grossos de la categoria. Assumit que això no seria així, s’han trobat amb un regal a la porta de Montilivi: la possibilitat de dormir, per mèrits propis, entre els escollits. Ho han aconseguit allargant una dinàmica immensa, de 19 dels últims 24 punts, amb una única derrota, a causa d'un atracament a Vallecas. Saber canalitzar l’odi d’aquell dia és un encert més d’un Girona que navega cap a l’infinit.

Patint fins al final

Un parell d’arribades de Valera i Kakabadze han començat inquietant. Però als catalans, esperonats pel creixement de la parella Cristóforo-Monchu al mig del camp, se’ls ha de fer molt més si s’aspira a derrotar-los ara mateix. De fet, un cop desencallats i avisant amb un cop de cap d’Arnau que ha impactat en Bárcenas, Franquesa ha engaltat una rematada a l’escaire. L'equip s'ha tret un pes de sobre, i hauria pogut augmentar la diferència si Stuani, a qui no se li pot retreure res, no l'hagués espifiat en un un contra un davant Dani.

Sipcic, només sortir dels vestidors, ha perdonat d’una manera que cal agrair a algun sant. Sol a l’àrea petita, ha enviat la pilota per damunt del travesser. També han fallat Shashoua i Fran Sol en el procés de transformació canari, superior en alguns trams al Girona. Patir forma part de la diversió, pensaran els optimistes. Doncs que pateixin ells, diran els pessimistes. A l’hora de la veritat ha patit tothom, però afortunadament els punts s’han quedat a l’estadi. 

stats