Atletisme
Esports 03/05/2020

Duplantis i Lavillenie empaten en el duel de salt amb perxa al jardí

El suec i el francès superen 36 vegades els cinc metres durant una prova de mitja hora

Natalia Arroyo
2 min
Duplantis, Lavillenie i Kendricks, en una competició de salt amb perxa a distància

BarcelonaLa Federació Internacional d’Atletisme ha trobat una manera ben curiosa d’enganxar els aficionats al salt amb perxa, amb una competició que ha enfrontat a distància el plusmarquista mundial Armand Duplantis, l’anterior home-rècord Renaud Lavillenie, i el guanyador dels últims Mundials, Sam Kendricks. A diferència de l’objectiu habitual de les competicions de salt amb perxa, que és veure qui aconsegueix el salt més alt, la prova, promocionada amb l’etiqueta #UltimateGardenClash, consistia en completar el màxim de salts superant un llistó a cinc metres, durant 30 minuts. El resultat final ha estat d’empat a 36 entre Lavillenie i Duplantis, en una nova demostració de l'emoció que s'esperava per aquests pròxims Jocs a Tòquio.

Quan quedaven tres minuts, el conductor i narrador ha plantejat l’opció de desempatar amb un temps extra, però Lavillenie, de 34 anys, hi ha posat seny. “No puc més i no vull arriscar-me a lesionar-me. Ho deixo aquí”, ha dit. Mondo, com l’atletisme ha batejat el jove Duplantis, que només té 20 anys, ha portat pitjor l’empat, i ha intentat colar-hi un últim salt bo però finalment ha acceptat l’empat amb el seu rival francès. “Ja farem revenja”, li ha insinuat Lavillenie. Des del principi, el suec ha demostrat la seva fortalesa física.

Duplantis va prendre-li el rècord a Lavillenie al febrer, quan va superar els 6 metres i 16 centímetres del francès amb un salt de 6 metres 17 en una prova indoor a Polònia. Poc després encara va ser capaç de saltar un centímetre més, per fixar el nou rècord en 6,18 m. El suec ja va sorprendre tothom fa dues temporades, quan amb tan sols 18 anys va endur-se l'Europeu amb un millor salt de 6 metres i 5 centímetres.

Els saltadors han fet la prova des dels jardins de casa seva, on tenen instal·lat un carril i un matalàs, com a les competicions. Lavillenie ha saltat des de casa seva a Clermont-Ferrand, a França, mentre que Duplantis ho ha fet des del seu jardí a Lafayette, als Estats Units. El també nord-americà, Sam Kendricks, despenjat en tot moment de la competició, i que ha acabat amb deu salts menys que els campions, saltava des d’Oxford, també als Estats Units.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda entre els atletes a les xarxes.

stats