PATINATGE
Esports 13/12/2014

Elizaveta Tuktamysheva no té rival a la final de l'ISU Grand Prix

Julia Lipnitskaia no ha tingut un bon dia i, tot i començar segona classificada, ha acabat cinquena. Radionova i Wagner, després d'una gran remuntada, han completat el podi

Nuria García
2 min
Elizaveta Tuktamysheva, durant la final de l'ISU Grand Prix de Barcelona / ALBERTO ESTEVEZ / EFE

BarcelonaLa temporada passada no va ser l'any d'Elizaveta Tuktamysheva, però aquest curs sembla haver transformat els problemes de la temporada passada en motivació. I és que després de l'exhibició que ha fet al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) en la final de l'ISU Grand Prix. La patinadora russa ha fet un programa lliure gairebé perfecte que li ha valgut una puntuació total de 203.58 punts (els 67.52 que acumulava del programa curt i els 136.06 que ha sumat en el programa lliure d'aquest dissabte).

I si Tuktamysheva ha tingut el seu dia, qui no ha estat encertada ha estat la seva compatriota Julia Lipnitskaia. La jove patinadora russa, que dijous després del programa curt ocupava la segona posició, ha tingut molts errors en el programa lliure i ha caigut fins a la cinquena posició final. Lipnitskaia ha patit dues caigudes, una en el salt combinat que començava amb un doble axel (i que era el segon salt del programa) i ha semblat descentrar-se. Tot i que al final del programa ha millorat, la russa ha acabat amb la pitjor nota en el programa lliure de les sis patinadores de la final de Barcelona.

Del dia per oblidar de Lipnitskaia se n'han beneficiat la russa Elena Radionova, que s'ha penjat la medalla de plata, i la nord-americana Ashley Wagner, que ha fet una gran remuntada per acabar pujant al tercer graó del podi. Radionova, que després del programa curt ocupava la tercera posició, ha escalat fins a la segona després d'un gran programa lliure en el que ha aconseguit que els jutges bonifiquessin quatre dels seus salts.

El tercer graó del podi l'ha ocupat la nord-americana Ashley Wagner, que ha remuntat des de l'última posició fins a la tercera. Al ritme de la banda sonora de 'Moulin Rouge', Wagner, tot i que ha tingut alguns problemes amb els salts combinats, ha aconseguit finalment una nota de 129.26 que, sumada als 60.24 punts del programa lliure, li feien escalar fins a la tercera posició final.

stats