MOTOCICLISME
Esports 13/08/2017

Enèsima exhibició de Joan Mir, ara a Àustria

El líder del Moto3 guanya en solitari i aprofita que Fenati només pot ser tretzè, el dia que el Mundial descobreix el jove Jaume Masiá

M.m.
2 min
Joan Mir, vencedor al GP d'Àustria de Moto3

BarcelonaCada cop és més evident que el Mundial de Moto3 se l'endurà Joan Mir. El pilot mallorquí no només ha tornat a guanyar la cursa –ara a Àustria– sinó que també s'ha beneficiat del fet que el seu màxim rival, Fenati, tan sols ha pogut acabar tretzè. Tot plegat en un diumenge apassionant a Àustria en què el campionat ha descobert una jove promesa, Jaume Masiá.

Anem a pams i comencem pel guanyador. Joan Mir, penalitzat als entrenaments, sortia des de la desena plaça. Al mallorquí li tocava remuntar. I ho ha fet d'entrada. Amb cinc voltes n'ha tingut més que prou per situar-se primer i marcar el ritme. No l'ha pogut seguir ningú i ha acabat creuant la meta en solitari. Tan fàcil com això.

Les garrotades han vingut al darrere, amb una cursa 'clàssica' de la categoria petita. Fins a 14 pilots han optat al podi. Entre ells, la nova perla del Mundial, Jaume Masiá, un pilot de només 16 anys que ocupava la plaça de Darryn Binder.

Nascut a Algemesí (Ribera Alta), ha demostrat valentia i atreviment, i no ha tingut por de lluitar cos a cos amb els veterans de la categoria. Ha marcat la volta ràpida i ha arribat a situar-se segon. Només un error en les últimes voltes l'ha apartat del podi. Finalment, ha creuat la meta en novè lloc.

Morbidelli recupera el terreny perdut a Moto2

A Moto2, la victòria també ha estat per al líder del Mundial, Franco Morbidelli. L'italià, en una cursa molt seriosa, ha recuperat els punts que va deixar escapar en l'anterior Gran Premi de la República Txeca.

Àlex Márquez i Thomas Luthi, els rivals al campionat, han lluitat amb ell pel triomf, però s'han molestant en les últimes voltes i han permès que Morbidelli agafés una distància que acabaria sent definitiva. La batalla entre l'un i l'altre s'ha decantat pel català, que ha pujat al segon graó del podi.

Franco Morbidelli, vencedor del GP d'Àustria
stats