BARÇA
Esports 13/04/2015

Eric Castel torna al Barça amb una campanya per reivindicar aquest còmic

Es prepara un documental sobre Castell i es recullen firmes per demanar un homenatge del club

Toni Padilla
1 min
Eric Castel

BarcelonaUns admiradors d'Eric Castel, el còmic sobre un jugador estranger fitxat pel Barça, han iniciat una campanya per tal de recuperar la memòria d'aquell còmic i aconseguir un homenatge del club. Els creadors d'aquesta campanya fa anys que treballen en un documental sobre Castel i reivindiquen alguna acció com posar el seu nom a una porta de l'estadi, dedicar-li una placa al Camp Nou o explicar la seva història al Museu del Barça.

Per aquest motiu han iniciat una recollida de firmes a Change.org i disposen d'una pàgina web on expliquen el projecte. La idea final és fer un Documental sobre la figura de Castel. Uri Garcia i Jordi Ventura, ànimes del projecte, fa mesos que ja treballen en aquest projecte. «El retorn d'Eric Castel. El millor fitxatge del Barça» doncs, és un documental en fase de pre-producció sobre el personatge de còmic i els seus autors. Ja existeix una primera demo d'una animació d'una jugada de l'Eric Castel per al documental amb la locució del Joan Maria Pou de RAC1.

Eric Castel va ser la creació de dos dibuixants de còmic belgues, Raymond Redding i Françoise Hugues, que van portar el personatge a Barcelona quan el Barça era lluny de ser una marca global. De 1979 a 1992, les seves històries van ser llegides per nens de Catalunya, Espanya, França, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Noruega, Suècia, Finlàndia, Iugoslàvia, Grècia, Turquia o Canadà, sent un dels primers ambaixadors del club arreu del món.

stats