ESPANYOL
Esports 11/08/2020

L'Espanyol anuncia un positiu per covid-19 en el retorn a la feina

El cas seria asimptomàtic i ja està aillat per evitar contagis

Ara
2 min
L'Espanyol de Vicente Moreno es posa en marxa amb les primeres revisions mèdiques

BarcelonaEls equips de futbol professionals que no juguen la fase final de les competicions europees van tornant a la feina, preparant ja la propera temporada. I tal com exigeix la lliga, per començar s'ha fet un test a tots els futbolistes, membres del cos tècnic i persones de l'entorn més proper dels professionals. I diferents clubs han anunciat positius, com el València (dos casos), el Betis, el Las Palmas, el Granada, Osca (dos casos), Mallorca o l'Alabès. Tots els clubs han confirmat que els afectats es troben en bon estat de salut, aïllats i seguint els protocols de seguretat.

També ho ha fet l'Espanyol. Les proves PCR a les quals es van sotmetre dilluns els futbolistes de l'equip català han determinat l'existència d'un positiu asimptomàtic per coronavirus. El club no ha concretat si és un jugador, un tècnic o un col·laborador vinculat a l'equip. Segons el comunicat de l'Espanyol, l'únic cas positiu és asimptomàtic. A més, aquest ja hauria estat aïllat al seu domicili, seguint el protocol marcat per LaLiga. Segons alguns mitjans, el positiu seria un futbolista.

El club, a més de realitzar les proves físiques i mèdiques per iniciar la preparació de pretemporada, va sotmetre tots els components de la plantilla blanc-i-blava, jugadors i cos tècnic, a un test PCR i proves serològiques per determinar si estaven infectats per la malaltia.

El positiu per coronavirus obligarà que tots els components de l'equip se sotmetin aquest dijous a noves proves PCR. Fins que no s'obtinguin els resultats d'aquest segon test, els entrenaments s'han de fer de forma individualitzada. L'Espanyol va ser un dels clubs més afectats pel covid-19, amb més de 10 casos entre jugadors i treballadors, el març i abril.

stats