Esports 05/06/2019

L'Espanyol exigeix a Rubi fer el primer pas per desbloquejar la situació

El club blanc-i-blau demana una carta de renúncia i dipositar la clàusula a la Lliga

Roger Requena
2 min
Rubi dona indicacions durant el partit contra el Sevilla

BarcelonaUn dia més Rubi continua sent l'entrenador de l'Espanyol. Tothom sap que és qüestió d'hores, dies, que el tècnic de Vilassar de Mar firmi pel Betis, però la realitat és que les negociacions per desbloquejar la seva sortida de l'Espanyol s'han encallat més del previst. Totes les parts tenen interessos per resoldre aquest cas, però això no necessàriament implica posar facilitats. L'últim episodi és l'ordre amb el qual cal actuar. L'Espanyol exigeix a Rubi que sigui ell –a través dels seus agents– qui faci el primer pas i presenti primer una carta de renúncia al club i, després, dipositi la quantitat xifrada per desvincular-se del club a la Lliga.

Acte seguit, l'Espanyol procediria a abonar la liquidació contractual a Rubi. Una fórmula que el maresmenc no accepta, però que el club entén que és la que correspon amb algú que té contracte en vigor. L'ordre dels factors, en aquest cas, és un element cabdal, ja que l'Espanyol considera que no pot pagar la liquidació sense els dos passos previs, ja que es podria interpretar com un acomiadament. Tot plegat, un embolic que tots volen solucionar, però que són conscients que si no es resol aviat podria acabar en un judici indesitjat.

L'ordre en el pagament encara és una de les diferències existents entre les dues parts, que durant diversos dies van veure's estancades per les diferents interpretacions sobre la quantitat a pagar a l'Espanyol. L'entitat blanc-i-blava defensava unes xifres diferents de les que interpretaven els agents de Rubi que calia pagar en concepte d'indemnització, ja que Rubi no tenia fixada una quantitat concreta com a clàusula de rescissió. Al final, la intervenció del Betis, que va acceptar assumir la quantitat exigida per l'Espanyol, va permetre superar aquest obstacle. Un moviment que va facilitar les negociacions, però que no les ha solucionat del tot. Cada cop queden menys traves per resoldre, però les demores han convertit un comiat indesitjat en un divorci més dolorós del previst.

Tot plegat segueix allargant un desenllaç cantat, però que no arriba. I si l'Espanyol fa més d'una setmana que té a punt el comunicat per anunciar la sortida del tècnic, Rubi també en té un altre de preparat per explicar i aclarir els motius de la seva marxa un cop es resolgui tot plegat, segons ha avançat l'agència Efe. El tècnic ha mantingut el silenci des que es van iniciar les negociacions, i podria trencar-lo quan sigui presentat al Benito Villamarín. Ara bé, de moment no se'l sentirà aquesta setmana, perquè té previst un viatge de vacances en els pròxims dies i a Sevilla no l'esperen fins a la setmana vinent.

stats