Esports 12/12/2019

Tedi per tancar una exitosa fase de grups

Un Espanyol amb els deures fets perd contra el CSKA Moscou (0-1)

à.g.

BarcelonaUn Espanyol amb els deures fets a l’Europa League va tancar dijous la fase de grups de l’Europa League amb una tediosa derrota contra el CSKA Moscou (0-1). L’equip blanc-i-blau, que tenia la primera posició assegurada, va perdre contra un rival rus que es va acomiadar de la competició amb el seu primer triomf. Un gol de Vlasic a sis minuts del final va trencar l’empat al qual semblava estar predestinat un partit del tot prescindible que es recordarà per acabar amb la ratxa d’imbatibilitat dels catalans.

El partit va estar marcat per la poca assistència d’espectadors. Tan sols 10.615 aficionats van apropar-se al RCDE Stadium, que va oferir una imatge més gèlida del que és habitual. Chen Yansheng, president del club blanc-i-blau, va presenciar des de la llotja la xifra més baixa de la temporada. Pensant en el partit de diumenge contra el Betis, Pablo Machín va donar descans a alguns dels puntals de l’equip blanc-i-blau. L’entrenador no va utilitzar al seu onze inicial cap dels jugadors que va jugar contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu. Andrés Prieto, en canvi, va disputar el seu primer partit oficial en 19 mesos.

La primera meitat va estar condicionada pel poc ritme, una característica que va fer molt previsibles les accions dels dos equips. Sense sorpresa, sense canvis de velocitat, amb estratègia defensiva. Les millors oportunitats van ser per a Piatti, però els minuts van anar passant i l’Espanyol no va trobar la manera de veure una escletxa en l’entramat defensiu d’un CSKA del qual s’esperava molt més en aquesta competició europea. Machín va intentar sacsejar el partit introduint Wu Lei per Campuzano al descans. La segona part, però, va seguir la mateixa dinàmica que la primera. La incorporació d’Esteban Granero, que va substituir Piatti, tampoc va trencar l’ecosistema.

El CSKA Moscou va malbaratar la millor oportunitat del partit. Els jugadors de l’equip rus no van ser capaços de convertir en gol un clar dos contra zero que apareixerà al resum televisiu de grans pífies de l’any. El gol visitant va arribar a sis minuts del final, quan Vlasic va trencar l’empat amb un xut precís. La recta final va servir perquè els aficionats locals expressessin el seu malestar amb l’equip amb xiulets i mocadors.

Dilluns, el sorteig dels setzens

L’Espanyol coneixerà dilluns el seu rival als setzens de final de l’Europa League. El seu rival pot ser un dels equips eliminats de la Lliga de Campions (Bruges, Olympiacos, Xakhtar i Bayer Leverkusen) o un dels conjunts que ha acabat en segona posició a la fase de grups de l’Europa League (Hapoel, Copenhaguen, Sporting Clube de Portugal, Cluj, Eintracht de Frankfurt, Glasgow Rangers, Wolfsburg, Roma, Wolverhampton Wanderers i AZ Alkmaar).

El Getafe, que va superar el Krasnodar (3-0) i també va passar ronda com a segon classificat, està descartat, ja que prové de la mateixa competició domèstica. Tot i perdre contra l’Apoel (1-0), el Sevilla es va classificar com a primer de grup.