Esports
Esports 13/10/2021

Estadis plens i pavellons al 80% de capacitat

M.M.
1 min
Els camps de futbol tornaran a tenir les graderies plenes.

BarcelonaEl món de l’esport va celebrar amb eufòria la compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en què va anunciar la fi de la majoria de les restriccions que afectaven, entre d’altres, els aforaments dels recintes esportius. A partir de divendres ja hi podrà haver un 100% de públic als estadis, mentre que als pavellons -o recintes tancats- s’hi autoritza una capacitat màxima del 80%. L’únic requisit que es mantindrà vigent és el de la mascareta, que els espectadors hauran de continuar portant tant en interiors com en exteriors.

Amb aquesta mesura, el govern català autoritza l’aforament màxim que havia permès l’executiu espanyol ara fa quinze dies. Una mesura que, per exemple, ja s’havia aplicat a Madrid, mentre que a Catalunya, per recomanació del Procicat, es mantenia un 60% d’aforament als estadis i un 70% als pavellons. “És un pas de gegant” per “tornar a la màxima normalitat”, deia Aragonès.

Aquesta decisió arriba en el futbol just abans d’un cap de setmana en què els tres equips catalans professionals juguen als seus estadis. A Primera Divisió, el Barça rep el València diumenge (21 h) i l’Espanyol s’enfronta dilluns al Cadis (21 h). A Segona, el Girona rep la visita de l’Osca dissabte a la tarda (16 h). Pel que fa al bàsquet, a la Lliga ACB, dissabte el Joventut rep la visita de l’Andorra (18 h) i el Baxi Manresa juga a casa contra l’Unicaja (20.45 h).

stats