FÓRMULA 1
Esports 24/09/2011

Vettel marca la seva onzena 'pole' a Singapur, on pot proclamar-se campió per segon cop

L'alemany podria proclamar-se matemàticament campió del món si ell guanya, Alonso no puja al podi i Button i Webber no acabin segons

Nuria García
1 min
Vettel té motius per estar content després de marcar la seva onzena 'pole'.

BarcelonaL'alemany Sebastian Vettel (Red Bull), líder destacat del Mundial de Fórmula 1, sortirà des de la primera posició al Gran Premi de Singapur, que es disputarà aquest diumenge al circuit de Marina Bay. Serà la primera ocasió de l'alemany per proclamar-se campió del món.

Vettel ha aturat el crono en un temps de 1:44.381, 351 mil·lèsimes menys que el seu company d'equip, l'australià Mark Webber, que l'acompanyarà en la primera fila de la graella de sortida.

Vettel, que ha guanyat vuit de tretze curses aquesta temporada, s'ha tornat a mostrar intractable com al llarg de tot l'any i no ha parat de marcar el millor temps en les tres rondes de qualificació sense donar opció a cap rival. De fet, aquest diumenge podria aconseguir matemàticament el seu segon mundial. Per fer-ho, caldrà que Vettel guanyi, que Fenando Alonso no pugi al podi i que ni Jenson Button ni Mark Webber acabin segons.

Alonso ha marcat el cinquè millor temps, al costat del seu company d'escuderia, el brasiler Felipe Massa, que va signar el sisè millor temps en la classificació. Per davant d'Alonso, en la segona fila de la graella de sortida, hi haurà els McLaren de Jenson Button i Lewis Hamilton, tercer i quart, respectivament.

Jaume Alguersuari (Toro Rosso) ha aconseguit passar la primera selecció, però no la segona, en què ha marcat el setzè crono (1:49.862) i que li farà iniciar la carrera al costat del brasiler Bruno Senna (Renault), que ha estat quinzè.

stats