Esports
Esports 10/05/2018

Les federacions esportives autonòmiques demanen reunir-se d’urgència amb el CSD

Les unions de federacions esportives espanyoles s’han trobat aquest dijous a Barcelona

2 min
Reunió de les unions de federacions autonòmiques espanyoles

BarcelonaLes unions de federacions esportives espanyoles s’han reunit aquest dijous a Barcelona per demanar una reunió urgent amb el Consell Superior d'Esports (CSD) després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre la llicència única en què els donava la raó en les seves reivindicacions. La trobada també ha servit per analitzar l’impacte d’aquesta sentència i treballar sobre les demandes pels greuges legislatius vigents que pateix l’esport tant a Catalunya com a la resta d’Espanya.

"L'objectiu de la trobada amb el secretari d'estat, amb el senyor Lete, és posar en valor el fet que el Tribunal Constitucional ens hagi donat la raó pel que fa a la llicència única i veure quines accions es poden fer per restablir el dany que han causat a les federacions autonòmiques. És important que el secretari d'estat sigui conscient de tots els greuges que tenim a l'esport", ha recordat Gerard Esteva, president de la UFEC.

Andalusia, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Múrcia i el País Basc són les unions de federacions que s’han reunit a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per establir les bases en la cooperació i la defensa del món de l’esport a escala estatal. L’alt tribunal va establir en una sentència del 12 d’abril la derogació del sistema de llicència única fixat per l’article 23 de la llei 15/2014, del 16 de setembre, admetent parcialment un recurs d’inconstitucionalitat presentat per la Generalitat de Catalunya. El Tribunal Constitucional considera que el nou sistema d’emissió de llicències federatives que va voler implantar el CSD no pot tenir els efectes “horitzontals” que va pretendre perquè la competència en ordenació de l’esport correspon en exclusiva a les comunitats autònomes.

stats