FÓRMULA 1
Esports 29/09/2019

Ferrari passa del doblet a perdre la victòria en un obrir i tancar d'ulls

A Sotxi, Hamilton aconsegueix el seu quart triomf i Mercedes suma el quart doblet

Nuria García
3 min
Vettel ha avançat en la sortida Hamilton i Leclerc

BarcelonaSemblava que havia de ser el dia de Ferrari. Després que aquest dissabte Charles Leclerc aconseguís la 'pole' en el Gran Premi de Rússia a Sotxi, un traçat on només saben què és guanyar els Mercedes (tres triomfs per a Hamilton i un de Bottas i de Rosberg fins a aquest diumenge), el monegasc ho tenia tot de cara per sumar una nova victòria i acabar amb la tirania dels Mercedes. I més després del que va passar fa una setmana a Singapur. Però, finalment, de nou Hamilton ha acabat guanyant Rússia, i ja en són quatre.

I tot perquè a Ferrari no li ha acabat de funcionar l'estratègia. Bé, hauria d'haver funcionat, però Vettel, rebel de mena, ha decidit saltar-se el que havien pactat abans d'engegar els motors. Leclerc, arrencant des de la 'pole', amb Vettel tercer (Hamilton era al mig dels dos) ha fet cas fil per randa de tot el que li havien demanat: ha deixat que Vettel agafés el seu rebuf per avançar Hamilton... però Vettel ha aprofitat el rebuf, a més, per avançar el seu company. De tercer a primer, mentre Leclerc es quedava segon, amb un pam de nas. "M'heu posat al darrere. Ho he respectat tot, això després ho haurem de parlar", deia educadament Leclerc al seu enginyer. A Vettel li demanaven que intercanviés la posició amb el seu company, però l'alemany assegurava que Leclerc estava molt lluny i demanava que s'acostés més per evitar perdre més temps del compte.

Era el segon cop en pocs dies que Leclerc demanava explicacions. "Farem el canvi de posicions més tard, el Lewis s'està acostant", li explicaven des del mur a Leclerc, mentre Hamilton avisava que els Ferrari tenien "molta velocitat". El monegasc, quan ha rebut l'ordre, ha donat al màxim amb el seu Ferrari i ha entrat primer a box. Vettel, que ho veia tot de cua d'ull, ha començat a demanar per ràdio que necessitava entrar perquè els seus neumàtics estaven "fatal", però l'equip l'ha frenat, mentre Leclerc volava a la pista. Després d'haver fet cas omís al pacte que tenien, ara era l'equip el que tenia la paella pel mànec. L'alemany ha entrat tres voltes més tard que el monegasc i ha tornat a la pista darrere Leclerc. Canvi de posicions fet.

Però les curses de F1 poden amagar sorpreses. I així ha sigut: tot just sortir de box, Vettel reportava problemes per ràdio i havia d'aturar el cotxe i retirar-se (Ferrari ha explicat que el cotxe de l'alemany ha tingut un problema amb la unitat de potència). Però les desgràcies a Ferrari aquest diumenge no han vingut soles. L'abandonament de Vettel ha provocat l'activació del cotxe de seguretat virtual, cosa que ha fet que Hamilton i Bottas, que encara no havien canviat neumàtics, hagin pogut gaudir d'una aturada gratis. I després de visitar els mecànics s'han reincorporat primer i segon, deixant Leclerc tercer. En tan sols una volta Ferrari havia perdut no només el doblet, també el triomf.

Amb els Mercedes al davant, Leclerc ho ha intentat tot: ha entrat a boxs a posar neumàtics tous per tractar de superar Hamilton i Bottas amb gomes noves i fresques, però Bottas ha fet una gran feina d'equip per sumar el quart doblet per a Mercedes a Sotxi. El finlandès ha fet d'escuder de Hamilton i ha aturat Leclerc, que quan ha vist que no podia i que el britànic cavalcava tot sol cap al seu quart triomf a Sotxi ha abaixat els braços.

Pel darrere, menció a banda per a Carlos Sainz, que ha acabat sisè, tan sols per darrere dels dos Mercedes, de Leclerc, i dels Red Bull de Verstappen i d'Albon. El madrileny ha arribat a rodar quart en els primers compassos de la cursa i, després de ser cinquè durant bona part de la cita, s'ha vist sorprès pel Red Bull d'Albon a quatre voltes per al final.

stats