BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 18/01/2016

El Fiatc Joventut toca fons

Novena derrota en deu partits d’una Penya que ja busca reforçar la plantilla (68-89)

àlex Gozalbo
3 min
Albert Ventura, jugador del Fiatc Joventut, intentant buscar un forat per avançar amb la pilota.

BadalonaEl Fiatc Joventut va perdre ahir contra el Laboral Kutxa (68-89) i va acumular la novena derrota en els últims deu partits. La Penya, que va tenir la baixa de Demond Mallet, va malbaratar 22 pilotes contra un rival que es va mostrar molt sòlid. L’equip verd-i-negre, a més, no va tenir encert en el llançament de tres punts (7/26) i va acabar sentint alguna tímida reprovació dels seus aficionats.

Després d’una primera meitat igualada (37-42), el partit es va trencar durant un tercer quart en què la renda de l’equip basc va arribar a ser de 19 punts (45-64). “A la primera part hem fet un treball prou correcte i hem aguantat bé. La sortida del tercer quart ha sigut definitiva contra un rival letal. Teníem la moral baixa i ens hem descompost. Hem tingut moments crítics”, va resumir Salva Maldonado, l’entrenador del Fiatc Joventut.

La renda visitant va arribar a ser de 27 punts (52-79). “Tenim moltes coses a millorar, a treballar i a replantejar-nos”, va dir el tècnic de la Penya. “Hem patit com no ho havíem fet aquesta temporada. La nostra predisposició és molt bona, però la nostra moral no”, va afegir.

Els dos pròxims rivals del Fiatc Joventut seran el RETAbet.es GBC i el Movistar Estudiantes, els dos últims classificats. “La nostra posició es comença a aclarir i la Lliga Endesa ens està posant al nostre lloc. Nosaltres formem part dels equips de la part mitja-baixa de la Lliga i com més aviat ho assumim, millor. El nostre equip no mereix jugar la Copa del Rei. Ara tenim altres preocupacions. Si ens toca patir, haurem de patir. No podem amagar res”, va opinar Salva Maldonado.

Tot i que la situació econòmica permet poques alegries, el Fiatc Joventut ja busca la manera de reforçar la plantilla. L’objectiu és un jugador interior, però la Penya està oberta a qualsevol incorporació que pugui ajudar. “Hem parlat amb el club de donar oxigen a l’equip i segurament podrem fer algun moviment. Ens ho hem de plantejar i ho farem quan ho creguem oportú”, va reconèixer l’entrenador català.

“No hem estat bé. Ho hem intentat, però ens ha costat molt. Ens hem enfonsat. Nosaltres hem de ser positius i continuar treballant per corregir les errades que estem fent”, va argumentar Albert Sàbat, base de la Penya.

Exhibició del Barça Lassa

Quatre dies abans de visitar la pista del Reial Madrid, el Barça Lassa es va exhibir a la pista de l’Herbalife Gran Canària (81-96). L’equip de Pablo Laso, en canvi, va perdre contra el Montakit Fuenlabrada (91-85).

El Barça Lassa va sumar 57 punts en una primera meitat en què va repartir 12 assistències i va anotar 8 dels 12 triples que va intentar (41-57). Tomás Satoransky, Brad Oleson, Àlex Abrines i Pau Ribas van ser alguns dels jugadors culers destacats. Joan Carles Navarro, que va ser titular, va superar Rafa Jofresa i s’ha convertit en el jugador de la història amb més partits amb el mateix equip (622).

L’ICL Manresa triga a rendir-se

L’ICL Manresa va perdre contra el Dominion Bilbao Basket (67-72) i acumula quatre derrotes consecutives. El partit va arribar empatat als últims quatre minuts (59-59), en què l’equip basc va ser millor. Ibon Navarro va fer debutar Milos Milisavljevic. Dejan Musli va ser el millor de l’equip local i va acabar amb 20 punts i 10 rebots. Entre els visitants van destacar Dairis Bertans (18 punts) i Clevin Hannah (13 punts, 5 rebots i 4 assistències).

stats