Esports 11/06/2021

La 'final four' d'handbol més especial de la història del Barça

Els blaugranes busquen posar punt final a un cicle amb el títol més prestigiós

Quim Salvans
3 min
Raúl Entrerríos

BarcelonaEl Barça és aquest cap de setmana a Colònia, on va perdre fa dues setmanes l'Eurolliga de bàsquet, per intentar refer-se amb la Champions d'handbol, un títol que el club s'ha adjudicat nou vegades a la seva història, l'última de les quals el 2015. Aquesta final four és una cita marcada per la fi de cicle del conjunt blaugrana. Xavi Pascual, l'entrenador, abandonarà l'entitat passi el que passi al Lanxess Arena després de dotze anys d'aventura ininterrompuda al Palau. L'equip arriba a la ciutat alemanya després d'acabar invicte a la Lliga Asobal i amb un munt d'emocions retingudes. "Ser aquí és el resultat de la feina ben feta durant la temporada", deia el tècnic.

El Nantes francès serà el rival dels blaugranes a les semifinals. El partit es disputa aquest dissabte (18 h, DAZN) i serà un duel molt especial per a Raúl Entrerríos, capità del Barça, i el seu germà Alberto, entrenador de l'equip francès. El central asturià afronta els últims partits com a esportista als seus 40 anys, després de protagonitzar una carrera memorable i plena d'èxits. "Viure aquesta experiència altre cop amb un germà és extraordinari i ho valoro moltíssim. Estic molt content per ell, perquè ha aconseguit una cosa extraordinària amb el Nantes: classificar-se per a la final four després d'un camí molt complicat a les eliminatòries i després de superar tots els obstacles", va declarar Raúl abans de pujar a l'avió. Al Lanxess Arena els dos germans es veuran les cares, "però, un cop allà, aquesta relació desapareixerà i cadascú intentarà fer la seva feina el millor possible", va apuntar el central, que posarà la cirereta a la seva trajectòria disputant els Jocs Olímpics de Tòquio amb la selecció espanyola.

D'altra banda, Alberto Entrerríos va remarcar que "si el Nantes no guanya el títol" prefereix "que ho faci el Raúl". Serà la segona vegada en tota la seva història que el Nantes se situa entre els quatre millors equips d'Europa. Quan ho va fer per primer cop, el 2018, el de Gijón era el segon entrenador de l'equip, que va caure a la final davant el Montpeller (32-26). Aquesta temporada ha finalitzat tercer a la Lliga francesa i ha derrotat un grapat d'equips importants a la Champions, entre els quals el vigent campió europeu, el Kiel. Sobre si creu que el seu equip serà capaç de guanyar el Barça, el tècnic (i exjugador) no en té cap dubte: "Per què no? Abans ja ho vam fer amb el Kiel, el Kielce i el Veszprém. I tant que ho pensem".

Acomiadar-se de la manera més dolça

No serà fàcil per a Xavi Pascual, Pasqui, gestionar les emocions aquest cap de setmana. Després de més d'una dècada al capdavant de l'equip, afrontarà els seus dos últims partits com a blaugrana. Aquesta serà la novena participació en una final four del tècnic barceloní, de les quals n'ha guanyat dues, i de ben segur que la d'enguany serà la més especial si els culers aconsegueixen guanyar el títol. "Tinc tantes preocupacions al cap que només vull concentrar-me en guanyar. Quan acabi la competició potser tindré una sensació especial, però ara la meva ment no té temps de pensar-hi", deia l'entrenador català, evitant acaparar els focus al moment culminant del curs.

El Barça ha caigut en diverses ocasions a semifinals o a la final. Pascual és conscient que jugar-se tota una temporada a un sol partit fa que "puguin passar moltíssimes coses", i adverteix que el Nantes "és l'equip que arriba en millor forma dels quatre". El tècnic blaugrana destaca la feina que ha fet Alberto Entrerríos, juntament "amb jugadors molt importants i amb un porter extraordinari com Emil Nielsen". En tot cas, Pasqui té molt clar que l'equip arriba "bé, unit i amb ganes", perquè, segons ell, "no s'ha d'oblidar que això no deixa de ser un partit... o dos pel títol".

Raúl Entrerríos i Xavi Pascual no seran els únics de la plantilla del Barça que abandonaran l'equip al concloure la cita europea. Cédric Sorhaindo, després d'onze temporades, també dirà adeu, juntament amb Aron Palmarsson, Juren Dolenec, Kevin Möller i Àlex Pascual, fill del tècnic. També ha decidit fer un pas al costat el segon entrenador de l'equip, Fernando Barbeito, i el mànager de la secció, David Barrufet, va ser acomiadat fa uns dies per la nova junta blaugrana.

L'altra semifinal de la final four la disputaran el París Saint-Germain i l'Aalborg (15.15 h, DAZN). D'aquest partit sortirà el rival del Barça. Guanyin o perdin, ja que diumenge es disputarà el tercer i quart lloc (15.15 h, DAZN) i la gran final (18 h, DAZN).

stats