FÓRMULA 1
Esports 17/03/2013

Räikkönen s'imposa en la primera cursa de la temporada

Fernando Alonso ha estat segon amb el Ferrari i el campió del món del 2012, Sebastian Vettel, tercer

Nuria García
3 min
Vettel ruixa amb cava Räikkönen, el guanyador a Austràlia

BarcelonaKimi Räikkönen ha guanyat aquest diumenge al matí la primera cursa de la temporada, el Gran Premi d'Austràlia. El pilot finlandès, que només ha fet dues aturades als boxs, ha demostrat que l'escuderia Lotus sap cuidar els pneumàtics, fet que serà clau per estar al davant aquesta temporada. Segon ha estat Fernando Alonso, mentre que Sebastian Vettel ha estat tercer amb el Red Bull.

El Gran Premi d'Austràlia ha arrencat amb Sebastian Vettel des de la 'pole position' seguit del seu company, Mark Webber, mentre que Fernando Alonso, l'altre aspirant al triomf, iniciava la cursa des de la cinquena posició, just per darrere del seu company, Felipe Massa. Vettel ha arrencat bé i ha deixat enrere la resta de la graella. També han fet una bona sortida els Ferrari de Massa i d'Alonso, que quan s'havia passat el primer revolt ja eren segon i tercer.

Vettel, en dues voltes, ha aconseguit treure dos segons a Felipe Massa, el segon classificat. Però quan el rendiment dels pneumàtics ha començat a caure, el brasiler ha començat a retallar temps amb l'alemany. De fet, els pilots s'han hagut d'afanyar a entrar a boxs per canviar els seus pneumàtics, ja que quan s'havien fet cinc girs al traçat australià, pràcticament tots perdien dos segons per volta. Els últims que han entrat a boxs han estat els Mercedes de Hamilton i de Rosberg i el Lotus de Räikkönen, que s'han mantingut a la pista el doble que els seus rivals.

En la segona aturada a boxs, Alonso ha estat més llest que ningú. L'asturià ha triat una gran estratègia que li ha permès guanyar dues posicions: ha entrat una volta abans que els seus rivals (Vettel i Sutil, que era el líder de la cursa) i quan aquests han sortit del 'pit-lane', ho han fet per darrere de l'asturià, De retruc, l'estratègia que Ferrari ha triat per a Massa també ha beneficiat Alonso. L'escuderia italiana ha endarrerit dues voltes el canvi de pneumàtics del brasiler, que ha perdut molt de temps mantenint-se a la pista. Així, quan ha tornat a pista després de visitar els mecànics, ho ha fet per darrere del seu company d'equip.

La pluja, que ja va obligar a ajornar els entrenaments oficials, ha fet acte de presència quan tot just s'arribava a l'equador de la cursa i quan alguns dels pilots capdavanters, com Alonso i Vettel, ja havien fet la seva segona visita als tallers. Tot i això, la seva presència ha estat breu i no ha obligat els pilots a fer cap canvi de gomes.

Superat l'equador de la cursa, Räikkönen s'ha instal·lat a la primera posició. El finlandès ha fet només dues aturades als boxs a diferència de la resta de pilots que han lluitat pel triomf, que n'han fet tres. Räikkönen, doncs, ha demostrat que Lotus mima els pneumàtics, un factor clau per sovintejar el podi aquesta temporada. Segon ha estat Fernando Alonso mentre que a l'últim graó del podi ha pujat Sebastian Vettel.

Räikkönen doncs, és el primer líder del Mundial de pilots, mentre que la classificació del Campionat del Món de constructors l'encapçala Ferrari gràcies al segon lloc d'Alonso i al quart de Felipe Massa.

Classificació GP d'Austràlia

1. K. Räikkönen

2. F. Alonso +12.4

3. S. Vettel +22.3

4. F. Massa +333.5

5. L. Hamilton +45.5

6. M. Webber +46.8

7. A. Sutil + 65.0

8. P. di Resta +68.4

9. J. Button +1:21.4

10. R. Grosjean +1:22.7

11. S. Pérez +1:23.3

12. J. É. Vergne +1:23.8

13. E. Gutiérrez +1 volta

14. V. Bottas +1 volta

15. J. Bianchi +1 volta

16. C. Pic +2 voltes

17. M. Chilton +2 voltes

18. G. van der Garde +2 voltes

stats