RUGBI
Esports 13/02/2016

França derrota una Irlanda desapareguda (10-9)

El XV del Trèvol llença les seves opcions de victòria final en un dels pitjors partits de la seva història

Ferran Vital
1 min
França ha derrotat Irlanda al Sis Nacions / THOMAS SAMSON / AFP

BarcelonaFrança ha derrotat Irlanda per un ajustadíssim 10 a 9 en la segona jornada del Sis Nacions. L'enfrontament, disputat a París, ha estat marcat per la pluja i les imprecisions per banda de tots dos equips. Els gals han anat a remolc dels irlandesos durant gairebé tot el partit, però una reacció final els ha permès sumar la segona victòria del Sis Nacions, un altre cop sobre la botzina i generant evidents mancances en el seu joc.

Els irlandesos han dominat el primer temps gràcies a la presència de la seva davantera, cosa que els ha permès posar-se per davant al marcador mitjançant tres cops de càstig transformats per Jonathan Sexton. Els del XV del Gall, per la seva banda, només han pogut anotar mitjançant un solitari cop de càstig transformat per Plisson. Però el XV del Trèvol ha desaparegut incomprensiblement de la gespa de París al segon temps i ha regalat la victòria a una França mediocre, desdibuixada, que ha aconseguit un assaig a les darreries del partit de la mà de Maxime Medard i convertit per Plisson que ha certificat la segona victòria francesa d’aquest Sis Nacions.

Amb la derrota d’avui, sumat a l’empat a la jornada inaugural contra Gal·les a Dublín, Irlanda gairebé diu adéu a les seves opcions reals de victòria en aquest Sis Nacions, després d’haver-se adjudicat les dues darreres edicions del torneig més antic del món. França, altrament, segueix invicta i suma una nova victòria que li permet somiar, per bé que encara ha de viatjar a Cardiff, Londres i Edimburg.

stats