GIRONA FC
Esports 26/10/2020

Francisco: “Era fonamental tornar a la línia d’esforç i compromís”

El Girona, que ha sumat nou dels últims dotze punts, rep el Cartagena a Montilivi

Jordi Bofill
2 min
Francisco Rodríguez, entrenador del Girona

GironaPocs haurien encertat, després de les dues derrotes seguides en el començament del Girona a la Lliga, que la capacitat de reacció seria immediata: l’equip gironí ha sumat nou dels últims dotze punts en joc i les aspiracions de recuperar una part del seu crèdit poden confirmar-se en la visita del Cartagena a Montilivi (19 hores, #Vamos). “Era fonamental tornar a la línia d’esforç i compromís. Tenim una mica més de tranquil·litat, però sabem que res és fàcil i que haurem de continuar amb la mateixa implicació”, assegura Francisco, que va recuperar el 3-5-2 en l’últim partit tot i que ara no assegura mantenir-lo. “Podem repetir-ho i és una opció més, el que vull és ser més atrevits en camp contrari. El sistema ha de ser indiferent i no ha d’afectar la nostra identitat. No tinc res a retreure als futbolistes perquè hi estan deixant la pell”.

Les tres victòries han sigut un exercici pràctic, guanyant per la mínima i deixant la porteria a zero. Especialment valuosa va ser la capacitat de recuperació anímica mostrada a Castelló, en què el Girona es va refer de la lamentable actuació a Lugo (3-0). Curiosament, als partits on els blanc-i-vermells no han col·leccionat errades individuals el triomf s’ha decantat del seu costat. “Ho estem gestionant bé, però això és cosa de tots. L’equip creix a mesura que juga i amb el temps millorarem. Fer-ho mitjançant victòries ens permet creure-hi, però cal recordar com han arribat aquests triomfs: patint. El temps dirà com anirà tot”, afegeix.

Samu Saiz i Aday Benítez, els dubtes

Cristhian Stuani pot ser la principal novetat d’una alineació que mantindrà les rotacions. Que n’hi hagi més o menys dependrà del dibuix que utilitzi. És la segona setmana consecutiva amb doble compromís, però encara n’hi haurà una altra, perquè la Lliga ha situat un dels dos partits que té ajornats, el del Saragossa, per a la setmana vinent. “El calendari és un inconvenient, malgrat que no hem de posar-hi excuses. Estem regulant les càrregues d’entrenaments com podem i qui jugui donarà el 100%”, opina Francisco, que recupera Luna, té els dubtes de Samu Saiz i Aday Benítez, i les baixes de Juanpe, Couto i Muric.

El Cartagena, amb tres punts més que el Girona (i dos partits més jugats), també farà canvis. Un d’ells serà la no presència d’Àlex Gallar, cedit aquest estiu i a qui se li va incloure la famosa clàusula que l’impedeix jugar contra l’equip que en té els drets. La principal figura és Rubén Castro. “A Montilivi volem fer-nos forts, però hi haurà fases en què els contraris seran superiors. Ells disposen de futbolistes amb recorregut a la categoria i saben fer mal en les transicions. Haurem de ser intel·ligents i dur el partit a l’escenari que més ens interessi”, diu Francisco, que espera millorar el balanç golejador perquè fins ara només han marcat tres gols: “Volem generar molt més joc ofensiu, però la cosa més important és tenir una bona base. Estic content perquè hem tingut ocasions i, quan els davanters estiguin en plena forma, els gols ja arribaran”.

stats