Esports 24/03/2016

"He viscut com he viscut i estic content, no canviaria res": Cruyff en una entrevista a l'ARA, en 10 frases

Johan Cruyff va visitar l'ARA l'octubre del 2013. Repassem algunes de les frases que va dir durant la conversa que va mantenir amb Antoni Bassas

Ara
2 min
Johan Cruyff, el dia de l'entrevista a l'ARA

BarcelonaMor Johan Cruyff als 68 anysJohan Cruyff va visitar l'ARA l'octubre del 2013. Repassem algunes de les frases que va dir durant la conversa que va mantenir amb Antoni Bassas.

1. "Vaig plegar del futbol el dia que, en acabar un partit, vaig baixar les escales i em vaig dir: 'Acabem-ho perquè aquí ja no hi ha més'".

2. "El que ha salvat els jugadors primets com jo és la tele. Abans, si et pegaven a fora, no ploraves, perquè no podies demostrar que t'havien estat pegant".

3. [Any 1973] "Per desgràcia vaig perdre el meu pare molt aviat, i aprens que cal defensar-se. Però en aquella època ja havia guanyat tres Copes d'Europa i dues Pilotes d'Or, és a dir, que no venia com un nen, sinó com un tio que havia de portar la batuta. La meva obligació era que sortís bé".

4. "Els catalans estàveu sota una dictadura, i era estrany per a mi, no existia això en la nostra manera de pensar. I els holandesos, en ser un país petit, sempre tenim més simpatia per allò petit. D'entrada, no accepto que em prohibeixin res. Acceptar-ho perquè un ho digui, no. Jo em puc prohibir coses però algú altre no".

5. [¿Canviaries el Mundial per les tres Pilotes d'Or que vas guanyar?] "He viscut com he viscut i estic content, no canviaria res".

6. "Entre voler exhibir-te i jugar bé hi ha una diferència molt fina".

7. "Un bon jugador és el que és més ràpid en l'execució. I el que sap jugar en equip, o de tres en tres: qui fa la passada, qui la controla i qui corre per rebre. I continuar la jugada, que automàticament és el primer pas de la següent jugada".

8. "El futbol d'avui, en general, no m'agrada. En detall, sí. M'agraden el Barcelona i el Bayern Munic, amb un ritme alt, moltes passades, poques pèrdues de pilota. I, després, la jugada individual que desorganitza l'equip contrari [...]. En el futbol no pots arribar abans ni després, has d'arribar a temps. Aquests detalls i aquests metres... Això m'agrada del futbol, així és com jo el veig".

9. [Sobre Pep Guardiola] "És un entrenador molt intel·ligent i no canviarà [en el Bayern], sinó que millorarà el seu estil. Tots tenim carnet de conduir, però ni tu ni jo podem córrer a la F-1. Nosaltres veiem un cotxe amb un motor i quatre rodes, però per als de la F-1 això és diferent. Jo sóc incapaç de dir-li a Fernando Alonso què fa bé o malament. És el mateix que amb el Pep. M'agrada moltíssim perquè s'adapta a l'era moderna, i fa servir tots els detalls per millorar".

10. "El problema de Catalunya, que el sento des que vaig arribar, és que ens tracten malament, volem més diners... Si un em tracta injustament, no ho accepto, i actuo. Si en 40 anys ens queixem dels diners, en comptes de pagar a Madrid paguem aquí. Com els bascos. Ara, 40 anys queixant-se del mateix, per què? Més val arreglar les coses".

stats