Futbol Base
Esports 10/12/2011

La zona de descens de la Divisió d'Honor juvenil podria farcir-se de catalans a final de temporada

Onze dels setze equips de la categoria són del país, fet que acumula les possibilitats comuns d'ocupar una de les quatre últimes places

àngel Garreta
1 min
Un recent duel entre el Cornellà i la Damm

BarcelonaL'actual temporada de la Divisió d'Honor juvenil, el màxim sostre de nivell del futbol base de l'estat, és una de les més històriques a nivell català, donat que fins a onze equips militen a la categoria: Barcelona, Espanyol, Girona, Mataró, Badalona, Cornellà, Nàstic, Damm, Manlleu, Lleida i Reus. No obstant, la categoria consta de només setze equips en total i les quatre últimes places estan reservades al descens de categoria per donar pas als equips ascendits de la Lliga Nacional.

El positiu número d'equips pot convertir-se en negatiu a final de temporada. Per tal que no baixés cap equip català, quatre dels altres cinc equips que no són de Catalunya (San Fracisco, Saragossa, Mallorca, Osca i Cide) haurien de baixar de categoria, un fet altament improbable. Ara mateix aquesta zona vermella de la taula està ocupada per tres catalans: Reus, Lleida i Damm. La Damm, històricament un dels equips més potents de Divisió d'Honor, ocupa la primera plaça per baixar a tocar del Manlleu. El Reus, molt despenjat (set punts a aquestes alçades) té molt complicat sortir del pou.

Amb l'arribada de tants equips catalans a la categoria, clubs de pes del futbol base en les darreres dues dècades han perdut força a la classificació. El Cornellà, que fa dues temporades va classificar-se per jugar la Copa del Rei, ocupa ara el bell mig de la taula amb 20 punts. El pitjor cas és el citat de la Damm, que suma els problemes del seu segon equip, el de Lliga Nacional, quart per darrere a la classificació i en zona de descens a Preferent. La nota positiva la posen Barcelona, Espanyol i Girona, que ocupen les tres primeres places de la lliga.

stats