Futbol Femení

Negociacions en marxa per trobar-li un rival català al Barça femení

La possible marxa del Llevant Les Planes a Badalona suposaria una injecció econòmica amb Europa entre cella i cella

3 min
El Llevant les Planes ha perdut davant el Madrid CFF.

BarcelonaL'adeu del Llevant Les Planes, tal com es coneix avui dia, és cada vegada més a prop. I és que un grup inversor negocia la compra –i el trasllat– del primer equip femení d'aquest club de cara a la temporada vinent, fet que posaria punt final a una història de fa més de 25 anys. Un projecte ambiciós, que passaria a tenir la seva seu a Badalona –el club també assumiria el nom de la ciutat– i que, segons les fonts consultades, vol aspirar a competir a mitjà termini amb el Barça i jugar a la Champions.

L'impuls que es planteja afectaria només el primer equip femení del Llevant Les Planes, que va néixer l'any 1998 i milita a la Lliga F des del curs passat. Aquest conjunt abandonaria l'associació esportiva, canviaria de nom per representar Badalona i passaria a ser Societat Anònima Esportiva. La resta del club de Sant Joan Despí es mantindria a la població, sota la forma jurídica de fundació. Les negociacions, que estan en curs, plantegen, per tant, que més de 30 equips masculins i femenins del Llevant continuïn al Baix Llobregat.

Els principals canvis

El club no desapareixerà, sinó que és a les portes d'un rebranding parcial. Si res no es torça i les converses fructifiquen, el Llevant Les Planes que competeix a la Lliga F deixaria d'exercitar-se a Sant Joan Despí i passaria a jugar a l'estadi municipal de Badalona, que té 4.100 butaques (el doble de les que hi ha al municipal de les Planes) i a entrenar-se als camps adjunts d'aquest recinte, que avui dia són seu també del Club de Futbol Badalona i del CE Seagull.

Aquesta professionalització passaria també per deixar enrere la gespa artificial i canviar-la per gespa natural, un requisit obligatori per disputar la Primera Divisió que el club no ha pogut garantir en dos exercicis. Tot i això, les millores ja fa temps que estan en marxa, com demostra la subvenció que el Consell Superior d'Esports va concedir al club. Amb els diners, s'està construint un nou gimnàs al municipal de les Planes, per exemple.

Fonts del consistori de Badalona confirmen a l'ARA que són conscients que fa temps que hi ha sobre la taula l'opció que la ciutat tingui un equip a Primera Divisió, cosa que revitalitzaria el seu esperit futbolístic. El nou Llevant Les Planes, que passaria a portar d'alguna manera el nom de Badalona, seria independent del CF Badalona i del CE Seagull tot i compartir instal·lacions.

La permanència, clau per al projecte

Ara bé, perquè tota la negociació pugui cristal·litzar, el possible comprador ha posat una única condició: que l'equip es mantingui a la màxima categoria del futbol estatal. A priori, una fita prou assequible si no fos perquè el conjunt de Sant Joan Despí, quan encara falten cinc jornades, ocupa posicions de descens a un punt de la salvació i acumula 18 partits sense conèixer la victòria —l'última va ser el 12 de novembre contra el Granadilla—. A més, li espera un calendari exigent, ja que s'ha d'enfrontar a l'Atlètic de Madrid, el Llevant i la Reial Societat, tres dels conjunts més potents.

Si s'acaba completant, el projecte suposarà un impuls econòmic i professional per a un dels equips més modestos de la Lliga F. De fet, la idea dels nous propietaris és, ni més ni menys, que disputar la Champions d'aquí a poques temporades. El Llevant Les Planes és un equip que aquesta última dècada ha sabut refer-se i canviar les adversitats per alegries; des del primer ascens a la Primera l'any 2012 fins al següent, deu temporades després, tot i que a poc a poc va veient com el seu cicle arriba a la fi. L'esperit d'aquest equip es mantindrà, però a 25 quilòmetres de distància.

stats