Final Champions League
Esports Futbol Femení 01/06/2023

La cuidadora d'animals que el Barça haurà d'aturar a la final de la Champions

Alexandra Popp, un dels grans perills del Wolfsburg, és una habitual del zoològic de Tierpark Essehof

3 min
Alexandra Popp Getty Images

BarcelonaSi algun dia tens ganes de conversar amb Alexandra Popp (Witten, Alemanya, 1992) és probable que la trobis al Tierpark Essehof, un zoològic del sud de Wolfsburg. Allà gaudeix de la seva gran passió més enllà del futbol: cuidar animals. De fet, la capitana del Wolfsburg i de la selecció alemanya va estudiar durant anys per obtenir un títol que li permetés portar a terme aquesta tasca professionalment. La vocació de Popp és tan gran que fins i tot visita zoològics d'altres països on la porta el futbol. Així ho va fer, per exemple, durant l'Eurocopa disputada a Anglaterra l'estiu passat. La davantera de 32 anys té clar que, quan pengi les botes, el seu futur professional estarà vinculat a la cura dels animals.

Però si per alguna cosa és coneguda Popp és per ser una de les futbolistes europees més decisives i per tenir un fort caràcter que la porta a dir allò que pensa sense recances. L'última gran crítica pública de la futbolista nascuda a Witten, un poble dels afores de Dortmund on el seu pare tenia una carnisseria, va ser pel president de la FIFA, Gianni Infantino. Ho va fer després que Infantino es queixés que el màxim organisme del futbol mundial no estava rebent ofertes copioses procedents d'Europa per aconseguir els drets televisius del Mundial que es disputarà a partir del juliol a Austràlia i Nova Zelanda.

"Tenim la impressió que això només és una qüestió de diners i de qui és el més poderós del món", va sentenciar Popp recentment a l'agència alemanya SID. "S'ha de trobar un consens en lloc de passar-se la culpa i deixar que parli la cobdícia", va afegir. L'any passat la futbolista del Wolfsburg ja havia criticat el seu propi club i la federació alemanya per les condicions de la Bundesliga femenina. "La professionalització i les infraestructures a vegades són un desastre. S'ha de fer alguna cosa", va sentenciar en un podcast de la revista Kicker en el qual també es va queixar del fet que els salaris de la plantilla del Wolfsburg masculí siguin significativament superiors al del femení.

La setena final de la Champions

"Gràcies a jugadores com Popp, el Wolfsburg en cap moment abaixarà els braços a la final independentment del resultat", explica a l'ARA Lluís Cortés, l'entrenador de la primera Champions del Barça. El lleidatà es va enfrontar com a tècnic a la davantera en les semifinals de la competició europea del curs 2019-2020. Aleshores, l'equip alemany va eliminar al català. "Aquesta serà la setena final de la Champions per a Popp, una experiència que ella aporta al seu equip", diu Cortés. Cinc les va disputar amb el Wolfsburg, el conjunt on va arribar el 2012 procedent del Duisburg, amb el qual va aixecar el trofeu el 2009 (davant el Zvezda). Les dues primeres amb el Wolfsburg, les del 2013 (Olimpique de Lió) i 2014 (Tyreso), les va guanyar. Les tres següents, les del 2016, 2018 i 2020, les va perdre contra el Lió.

Cortés destaca que un fet que pot condicionar mentalment Popp en la final d'aquest dissabte davant el Barça a Eindhoven és "l'expulsió que va patir en la del 2018 davant el Lió a Kíiv". La davantera va veure la segona targeta groga en el minut 96 de la pròrroga quan el Wolfsburg guanyava 1-0 amb gol de Pernille Harder. Les alemanyes acabarien perdent per 1-4. "Aquella expulsió la pot tenir en el subconscient durant el partit", opina l'exblaugrana.

Popp ha marcat en tres de les sis finals de la Champions que ha disputat. "Té molt perill a pilota aturada", adverteix Cortés. No cal anar lluny per trobar un exemple de les seves capacitats en aquesta faceta. Una rematada de cap seva a la sortida d'un córner en la tornada de les semifinals d'aquesta edició davant l'Arsenal a l'Emirates Stadium va posar el Wolfsburg per davant en l'eliminatòria. "A més, és una jugadora molt agressiva que pot dificultar la sortida de la pilota del Barça", segueix analitzant l'actual seleccionador d'Ucraïna. El conjunt blaugrana vol evitar que el zoològic de Veldhoven, a l'oest d'Eindhoven, dissabte estigui de celebració.

stats