Futbol

Desconvocada la vaga de jugadores de la Lliga femenina de futbol

Al nou acord s'hi estableix un salari mínim de 21.000 euros la temporada 2023/24 que es pot incrementar fins als 23.000

2 min
El gran objectiu del Barça femení serà reeditar el títol de la Champions League.

BarcelonaEls sindicats i la patronal han arribat a un acord per a les tres properes temporades que permet desconvocar la vaga de jugadores de la Lliga F que va impedir la disputa el cap de setmana passat de la primera jornada. Així doncs, dissabte tornarà la Lliga femenina després d'un estiu marcat per la lluita de les jugadores i el Mundial guanyat per la selecció estatal.

Així ho han acordat els sindicats FutPro, l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), Futbolistas ON, CCOO i UGT en una quarta reunió amb la Lliga F a la seu a Madrid del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). La reunió ha acabat de matinada amb acord. "Després d'una nova i llarga jornada de negociació sota la mediació del SIMA, la Lliga F i els sindicats han aconseguit un acord en relació amb el salari mínim que permet la desconvocatòria de la vaga", assenyala la Lliga F. Justament ahir, durant l'acte en què el Barça va rebre la medalla d'or del Parlament de Catalunya, la capitana del club blaugrana Alexia Putellas havia demanat un esforç de totes les parts per arribar a un acord.

L'acord subscrit és per a les tres properes temporades i s'hi estableix un salari mínim de 21.000 euros la temporada 2023/24 que es pot incrementar fins als 23.000. Per a la campanya 2024/25 el salari mínim serà de 22.500 euros, una xifra que pot augmentar fins als 25.000 pel mateix motiu que a l'anterior curs. A la tercera temporada, la 2025/26, passarà a ser de 23.500 euros, susceptible de créixer fins als 28.000. En tots tres casos el possible increment dependrà del "creixement dels ingressos comercials de la competició".

Segons afegeix l'organisme, la Lliga F i els seus clubs "sempre havien defensat la necessitat d'assolir un acord a llarg termini que dotés d'estabilitat el projecte del futbol professional femení i permetés un creixement gradual i sostenible d'acord amb el desenvolupament de la competició".

L'inici del campionat el cap de setmana passat no es va poder dur a terme i no es va jugar cap dels partits de la primera data de la competició, que haurà de reubicar-se al calendari, per la convocatòria de vaga, en principi per a les dues primeres jornades, davant de la manca d'acord amb la patronal sobre el salari mínim en la negociació del nou conveni col·lectiu.

Els cinc sindicats (FutPro, AFE, Futbolistas ON, CCOO i UGT) que formen part del banc social de la negociació del conveni col·lectiu van informar dijous que era necessari mantenir la vaga durant les dues primeres jornades de la Lliga F. "Considerem inacceptable la proposta econòmica de la Lliga F i seguim mantenint una proposta respecte al salari mínim que s'ha d'aplicar perquè les futbolistes tinguin uns sous a l'altura del seu talent. Ens sorprèn i entristeix la posició de la patronal durant les negociacions, que en tot moment ha estat d'un ferm immobilisme davant la proposta feta pels sindicats", deien després de les primeres reunions, quan van considerar "inacceptable la proposta de la patronal" i lamentaven haver de "mantenir una vaga malgrat haver rebaixat la proposta inicial a 23.000 euros anuals". Ara l'acord ha arribat i aquest cap de setmana el Llevant Les Planes jugarà al camp de l'Eibar (dissabte, 12 h) i el Barça al camp del Madrid CCF (dissabte a les 19 h). Els partits es podran veure per la plataforma DAZN.

stats