La mare de Rubiales es tanca en una església i comença una vaga de fam per denunciar "la cacera inhumana" contra el seu fill

El president de la RFEF va ser suspès del càrrec dissabte per la FIFA pel seu petó no consentit a Jenni Hermoso

ARA
3 min
Ángeles Béjar (e), la mare de Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, conversa amb una familiar de de l'interior de l'església de la Divina Pastora de Motril

Gir surrealista en el lamentable cas Rubiales. Amb la prohibició de la FIFA de poder contactar amb Jenni Hermoso, el president suspès de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha activat les seves familiars dones perquè surtin a defensar-lo i continuïn posant el focus i la responsabilitat sobre la jugadora de la selecció que l'ha denunciat públicament pel petó forçat i no sobre la seva acció reprotxable. En un primer moment, Luis Rubiales no va dubtar en exposar les seves tres filles, asseient-les a l'auditori de l'assemblea general en què va anunciar que no dimitiria, i avui ha sigut el torn de la seva mare, que s'ha tancat aquest matí en una església de Motril (Granada) i s'ha declarat en vaga de fam. Ángeles Béjar ha afirmat que mantindrà la seva protesta fins que es trobi una solució a “la cacera, inhumana i sagnant" contra el seu fill "per una cosa que no es mereix”. En declaracions a l'agència Efe, la dona ha dit que no pensa sortir de l'església de la Divina Pastora dels Caputxins fins que es faci "justícia" amb el seu fill.

No és casual que Luis Rubiales recorri a les dones del seu entorn més íntim en un intent fallit de demostrar el seu "feminisme" en oposició al "fals feminisme" dels que li recriminaven la seva actitud i, de pas, presentar-se com a víctima de la situació. L'estratègia de Rubiales, que ha desaparegut de l'escenari públic, és la de deixar que les dones prenguin protagonisme per construir la imatge pública que si són elles les que donen la cara per ell, tan greu no serà per a les dones, és a dir, s'agafa a allò tan trillat de confondre ser feminista amb tenir mare, dona, filles o germanes.

Les peticions de la mare

Ara la mare de Luis Rubiales, fent servir una institució com la de l'Església catòlica, demana a Jenni Hermoso que “digui la veritat” i “mantingui la versió que va tenir al principi dels fets”. Considera, com ja va dir el seu fill en la seva polèmica intervenció de divendres a l'assemblea extraordinària de la RFEF, que “no hi ha abús sexual perquè hi ha consentiment de totes dues parts, com queda demostrat en les imatges “ i es pregunta “per què s'estan acarnissant amb ell” i què “hi ha darrere de tota aquesta història”, ja que el seu fill "és incapaç de fer-li mal a ningú". Com a mare, demana "comprensió a tothom perquè aquesta situació li pot passar a qualsevol persona", ha afirmat.

La cosina de Rubiales: "La mare, amb la fe que té, li demana a Déu, perquè ja no sap on agafar-se".

Una altra familiar que ha sortit a la defensa és Vanesa Ruiz, una cosina de Rubiales, que ha comparegut davant dels mitjans per repetir el discurs del president suspès. Això inclou qüestionar els fets denunciats per la jugadora i, per tant, la seva paraula: "Qui passi cinc minuts amb el Luis sabrà que és una bellíssima persona amb un gran cor. He crescut amb ell i s'hi està sent molt injust. Estem patint moltíssim amb aquesta situació". Ruiz, que ha comparegut davant dels mitjans amb ulleres de sol i la veu afectada, també ha atacat Jenni Hermoso: "Si aquesta dona es va sentir assetjada des del primer moment no hauria canviat de versió tres vegades".

També ha parlat Demelza Béjar, una altra cosina del dirigent, que s'ha expressat en uns termes molt similars: "És vergonyós el linxament que s'està fent a una persona honesta i lleial. És molt injust. El meu cosí mai a la vida faria mal a cap dona. Aquí hi ha una cosa al darrere que no és normal". Igual que les altres dures familiars, ha assenyalat Hermoso: "Si s'hagués sentit assetjada se li hauria notat. Mai se l'ha vista incòmoda amb la situació". Per últim, Béjar ha titllat de "perfecta" l'actitud de Rubiales a l'assemblea de divendres i li ha fet de portaveu: "Ell sap que no ha fet res mal fet i que ha de tenir la ment tranquil·la i mantenir-se ferm".

Vanesa Ruiz, cosina de Rubiales.

La postura de la família de Rubiales contrasta amb les múltiples veus que aquests últims dies han condemnat l'actitud del president de la RFEF. Al capdavant, totes les jugadores de la selecció, campiones del món que han renunciat a jugar amb Espanya mentre no pleguin els actuals dirigents. Però també representants polítics, jugadors, entrenadors, esportistes d'altres disciplines, clubs... Un dels últims a fer-ho ha sigut Joan Laporta, que va parlar ahir: "El comportament de Rubiales és inacceptable, inapropiat i fins i tot vergonyós. En cap cas hem volgut exculpar-lo. Estem amb les jugadores. Jenni, estem amb tu", va dir el màxim mandatari del Barça després d'un primer comunicat oficial força tebi per part del club blaugrana.

stats