11/09/2023

Amb Rubiales i Vilda no n'hi ha prou

2 min
Luis Rubiales abraçant Jorge Vilda durant el Mundial que Espanya
va guanyar a l’agost
a Austràlia.

Laia Codina va explicar fa uns dies en el programa Tot Costa, de Catalunya Ràdio, que ja en l'avió de tornada, després del petó sense consentiment de Rubiales a Jenni Hermoso, les jugadores estaven celebrant el triomf i cantant “Som campiones del món” quan algú, a qui no va identificar, però que va situar en els seients davanters —és a dir, directius o cos tècnic— les va corregir: “Campions, som campions del món”.

Entre tot el que ha passat en les tres últimes setmanes això no és, òbviament, el més greu. Però serveix per il·lustrar l'ambient, l'entorn tòxic que les futbolistes han hagut de suportar. Després hi ha qui t'alliçona gramaticalment per justificar-ho, qui ho minimitza sense més ni més i qui es rebrega els ous perquè sàpigues qui mana aquí. Aquests homes que ens segueixen explicant coses i que no entenen com és que no callem d'una punyetera vegada. S'han perdut. Pobrets.

Aquest dimarts està previst que les campiones mantinguin una reunió telemàtica amb els actuals responsables de la Federació. És a dir, amb els mateixos que van aplaudir Rubiales, inclosa la nova seleccionadora, Montse Tomé, i que ara mantenen els culs en les mateixes cadires, com si no hagués passat res. Segons va informar la SER citant fonts de la RFEF, les jugadores han traçat una línia vermella: que han de sortir de Las Rozas totes les persones que van participar en les coaccions, admeses ja a tràmit per un jutge de l'Audiència Nacional, a Hermoso.

Els que la van pressionar a ella i a la seva família, els que van emetre i van publicar els comunicats en què asseguraven que mentia, els que van compartir el vídeo de l'autobús amb intenció de desacreditar-la, els que van donar l'ordre, els que la van tolerar i els que, segons Vero Boquete, van hackejar el mòbil de la Jenni per tenir accés a imatges i vídeos privats. Tots ells encara segueixen allà dins. I és tan escandalós que l'única pregunta que tinc és si a la RFEF es creuen que filtrant aquesta informació l'opinió pública tornarà a pensar que les jugadores són unes xantatgistes, unes mocoses capritxoses, per exigir no tornar a creuar-se amb gent tan miserable. Perquè ni Rubiales ni Vilda eren l'únic problema: només eren la punta de l'iceberg. I l'única solució possible és que caiguin tots.

stats