Esports 26/12/2015

Euskadi s'emporta als penals la festa del futbol femení davant Catalunya

Les basques s'enduen l'eliminatòria simbòlica gràcies a una major eficàcia des dels onze metres tot i l'empat de la terrassenca Marta Corredera en el temps afegit

Roger Requena
La selecció catalana ha perdut als penals / PERE VIRGILI

BARCELONAFesta gairebé completa la que ha viscut el futbol femení aquest dissabte al Miniestadi, on les seleccions de Catalunya i Euskadi han protagonitzat un atractiu duel previ al que es disputa al Camp Nou. Les locals han fet mèrits per endur-se el partit i la simbòlica eliminatòria, però la falta d'encert en el temps reglamentari i en la tanda de penals, on han errat dos dels cinc llançaments, han acabat decantant la balança en favor de les basques.

El resultat final, però, ha estat el menys important en una cita en què ha destacat l'ambient festiu que s'ha viscut a la grada del feu blaugrana, que ha presentat la millor assistència en un partit femení al Miniestadi, un fet que s'ha traslladat al camp amb el domini de les catalanes. Després del duel disputat un any enrere a Barakaldo, marcat per la incessant pluja (1-1), els ànims de portar un gran espectacle a terres catalanes ha servit d'al·licient per a una selecció, la catalana, que no ha trobat premi fins al final, quan un gol de la terrassenca Marta Corredera ha enviat el partit a la definitiva tanda de penals. Abans, Naiara Berigistain havia avançat les visitants.

Les noies dirigides per la seleccionadora catalana i redactora de l'ARA Natalia Arroyo han completat un partit força complet en el qual han merescut, almenys, no perdre. La derrota en la tanda de penals, un mal menor vist el gran partit que han quallat, i en què han estat superiors a les basques. I és que la major part d'ocasions han anat a càrrec de les catalanes, que han anat de menys a més fins a arribar a controlar el partit durant bona part del joc. La jugadora de l'Atlètic de Madrid Débora García ha protagonitzat la primera arribada de les catalanes, un xut creuat des del vèrtex de l'àrea que no ha trobat porteria.

L'avís ha tingut continuïtat poc després amb un remat directe de Georgina Carreras que ha sortit massa centrat. Les basques han amainat la pressió local a través d'un esquema defensiu que ha contingut les constants ofensives de les noies d'Arroyo. Encara que en els primers minuts tots dos equips han patit una falta de ritme en la circulació per les excessives pèrdues en la medul·lar, de mica en mica les catalanes s'han anat fent seu el timó del partit, imposant el seu joc de toc i obligant a recular les basques en camp propi. En la segona part, el partit ha guanyat en velocitat, ritme i ocasions.

Tot i topar amb un equip insistent, les visitants no han perdut en cap moment la cara al partit, i mentre el públic del Miniestadi combinava crits independentistes amb alguna nadala improvisada, les jugadores basques han sorprès en avançar-se al marcador amb un gran gol de Naiara Beristain. La davantera basca ha resolt amb un xut alt potent una jugada embolicada dins l'àrea en què havia quedat sola al punt de penal (min 70). Un premi excessiu per a les noies d'Arroyo, que han buscat de seguida l'empat amb atacs veloços aprofitant la velocitat del seu renovat front d'atac. Res, però, ha servit per igualar un resultat ben defensat per les centrals basques, sempre ben posicionades i atentes al tall.

A 10 minuts per al final, Sara Serna, del Levante Las Planas, ha pogut enviar el partit als penals, però el seu remat dins l'àrea ha topat amb una encertada Asun Quiñones. Tot semblava decidit quan, complerts els 90 minuts reglamentaris, la terrassenca Marta Corredera ha premiat l'incessant pressió local i els ànims d'una afició entregada firmant un empat merescut que feia justícia a les noies d'Arroyo. Els errors de Serna i Gio Carreras des dels onze metres han acabat donant el triomf a Euskadi.