LIGA BBVA
Esports Futbol 01/02/2015

L'Athletic agafa aire i condemna el Llevant a la cua de la classificació (0-2)

El conjunt d'Ernesto Valverde aconsegueix la victòria amb dos gols d'Aritz Aduriz a la segona meitat

Muniain i Mikel Rico feliciten Aduriz pel primer gol de l'Athletic Club al camp del Llevant / M.A. POLO / EFE

BarcelonaL'Athletic Club ha agafat aire a la classificació i ha condemnat el Llevant a la cua de Primera Divisió amb la victòria d'aquest diumenge al Ciutat de València (0-2). L'equip d'Ernesto Valverde, molt irregular a la lliga, ha sumat els tres punts gràcies a dos gols d'Aritz Aduriz a la segona meitat.

El partit no ha estat gaire vistós, tot i que el conjunt granota ha dut la iniciativa en els minuts inicials. Iraizoz, amb bones intervencions, ha evitat que el Llevant s'avancés al marcador al primer temps. El bagatge ofensiu dels bascos ha estat escàs, tot i que ha pogut desequilibrar la balança a l'inici de la segona meitat (49').

El gol visitant ha condicionat el partit i ha deixat estabornit el Llevant, que li ha costat reaccionar. Amb el pas dels minuts, però, els futbolistes de Lucas Alcaraz han anat millorant i han buscat el gol de l'empat, però l'Athletic ha estat solvent en defensa. Ja al límit del temps reglamentari, els 'lleons' han sentenciat amb un nou gol d'Aduriz, al contraatac.

El Llevant queda cuer de Primera, amb 16 punts però a només dos de la salvació. En canvi, l'Athletic en suma 23 i se situa onzè a la taula.

Fitxa tècnica:

Llevant: Mariño, Morales, Vyntra, El Adoua, Juanfran, Simao (Diop, m.46), Camarasa, Xumetra, Casadesús, Ivanschitz (Uche, m.57) i Barral (Rubén, m.70).

Athletic Club: Iraizoz, Iraola (Etxeita, m.90), Gurpegui, Laporte, Balenziaga, Iturraspe, Mikel Rico, Unai López (Susaeta, m.46), De Marcos, Muniaín (San José m.79) i Aduriz.

Gols: 0-1, m.48: Aduriz. 0-2, m.89: Aduriz.

Àrbitre: Hernández Hernández (Comitè Canari). Targetes grogues a Simao, Barral, Iraola, De Marcos, Iturraspe, Susaeta i Aduriz.

Estadi: Ciutat de València, uns 16.000 espectadors.