Futbol
Esports Futbol 18/07/2012

L'Ajuntament de Madrid aprova la reforma de l'entorn del Bernabéu

La modificació del Pla General d'Ordenació Urbana ha tirat endavant gràcies als vots del PP i serà ratificada el dia 25 al Ple de l'Ajuntament. El Reial Madrid haurà de cedir a la capital d'Espanya uns terrenys de la seva propietat a la zona d'Opañel (Carabanchel)

Efe
2 min
Santiago Bernabéu

MadridLa Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de Madrid ha aprovat aquest dimecres la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Madrid per remodelar l'entorn de l'estadi Santiago Bernabéu, a canvi que el club blanc cedeixi uns terrenys de la seva propietat a la zona de Opañel. Els vots del PP han tirat endavant aquesta modificació, que ha tingut l'abstenció de PSOE i IU i el rebuig d'UPyD, i que haurà de ser ratificada el proper dia 25 pel Ple de l'Ajuntament.

L'aprovació d'aquest canvi en el PGOU relatiu al Bernabéu arriba l'endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) donés la raó a l'Ajuntament i el Reial Madrid, en revocar un acte judicial anterior que ordenava paralitzar un conveni urbanístic entre totes dues institucions per a l'intercanvi de terrenys.

Segons ha explicat a la comissió la delegada d'urbanisme, Paz González, la modificació suposarà enderrocar el que es coneix com la "cantonada del Bernabéu", que passarà a ser zona verda, es mantindrà l'aparcament actual (de cinc-centes places) i es construirà un altre amb una capacitat màxima de 538 places. També se suprimirà l'aparcament de la superfície (una esplanada davant l'estadi que dóna a la Castellana) i s'edificarà un altre de caràcter públic i subterrani per a l'estacionament d'entre 250 i 300 cotxes.

Primers passos al novembre

El novembre passat l'ajuntament ja va aprovar modificar el PGOU per permetre que el Reial Madrid construís un complex comercial i d'oci de 12.250 metres quadrats d'edificabilitat, a la parcel·la desocupada que hi ha davant de la façana de l'estadi amb el passeig de la Castellana. A canvi, el club hauria de fer caure la zona comercial de la cantonada del Bernabéu, que té una edificabilitat de 6.858 metres quadrats i que es convertiria en un parc, i cedir a l'ajuntament quatre parcel·les a Carabanchel, al barri de Opañel, que el consistori destinarà a 4.330 metres quadrats de zones verdes i 3.636 d'equipaments.

Al febrer, un particular va interposar recurs contra aquest conveni, que va ser admès a tràmit pel jutjat. L'operació va quedar en suspens, fins que ara el TSJM ha rebutjat aquesta cautela, sense entrar en el fons del text.

Els grups de l'oposició han criticat que l'ajuntament hagi introduït sobre la marxa aquest punt en l'ordre del dia, després de la decisió del tribunal. El PSOE i IU han justificat la seva abstenció assegurant que desitgen que l'acord amb el Reial Madrid sigui positiu per a la ciutat i no impliqui només un benefici per al club.

El pròxim dia 25, el Ple de l'Ajuntament haurà d'aprovar aquesta modificació puntual del PGOU i, la setmana que ve, serà el Govern regional qui hagi de ratificar-la.

stats